Euroalegeri 2019: Siegfried Mureşan, tur de forţă prin judeţul Dâmboviţa

  • „Am venit să ne întâlnim cu fermierii în toate colţurile judeţului Dâmboviţa deoarece imediat după alegerile europarlamentare, în Parlamentul European, vor începe negocierile privind fondurile europene pe care România le va primi de la UE în următorii 7 ani de zile”

Tur de forţă prin judeţul Dâmboviţa! Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan s-a întâlnit astăzi cu fermierii din principalele bazine legumicole şi pomicole ale judeţului Dâmboviţa! Pentru că deţine şi calitatea de negociator pentru fonduri europene în Parlamentul European, Siegfried Mureşan doreşte să ia pulsul problemelor cu care se confruntă fermierii, dar şi oamenii de afaceri care vor să acceseze fonduri europene, dar nu pot să facă acest lucru din cauza procedurilor greoaie şi a birocraţiei. Acesta a declarat, la Târgovişte, că prioritatea zero a PNL în Parlamentul European, în următorii 5 ani, va fi simplificarea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene…

Motivul vizitei mele astăzi în judeţul Dâmboviţa este următorul… Am venit să ne întâlnim cu fermierii în toate colţurile judeţului Dâmboviţa deoarece imediat după alegerile europarlamentare, în Parlamentul European, vor începe negocierile privind fondurile europene pe care România le va primi de la UE în următorii 7 ani de zile. Nu avem timp de pierdut, negocierile vor începe imediat după alegerile europarlamentare şi noi, europarlamentarii PNL, vrem să mergem pregătiţi la acele negocieri, vrem să ştim care sunt argumentele de la faţa locului, de la fermieri,  pentru care să cerem mai multe fonduri europene pentru agricultură, pentru fermierii români în următorii 7 ani în UE. Am fost la Băleni şi la Răcari, în prima parte a zilei, la Voineşti în cursul după amiezii. Ne-am întâlnit cu legumicultorii, cu crescătorii de animale, cu fermierii, cu producătorii de fructe. Primul lucru pe care l-am spus fermierilor şi pe care vi-l spun şi dumneavoastră este următorul – prioritatea zero a PNL în Parlamentul European, în următorii 5 ani, va fi simplificarea procedurilor de absorbţie a fondurilor europene. Toţi beneficiarii de fonduri europene cu care ne-am întâlnit, fie că sunt primari, IMM-uri, întreprinzători, ONG-uri care au accesat fonduri europene, toţi ne-au spus că „e prea complicat,  birocraţia ne omoară. Ca atare, propunerea concretă pe care PNL o va face imediat după alegerile europarlamentare este următoarea – să existe un set unic de norme şi reguli, aceleaşi reguli valabile în toate ţările membre ale UE pentru absorbiţa de fonduri europene, iar acestea să fie bazate pe regulile din ţările în care birocraţia este minimă. Vedem în Polonia o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 99% tocmai datorită simplităţii procedurii. De aceea vrem să existe în toată UE aceleaşi reguli venite de la Bruxelles bazate pe simplificare maximă. Acum este scump să accesezi fonduri europene, este complicat şi durează prea mult (…)”, a declarat  europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan… la conferinţa de presă de la PNL Dâmboviţa.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro