Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

După litera statutului, PSD Dâmbovița a retras sprijnul politic președintelui CJD. Se așteaptă deciziile CExN

PSD Dâmbovița așteaptă deciziile care se vor lua în CExN, unde ar putea fi dizolvat Biroul Permanent Județean. Propunerea de dizolvare a fost anunțată la ultima ședință a forului, prezidată de președintele interimar, Rovana Plumb, la care a luat parte și secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu. Unele voci spun că prezența  și mesajul acestuia i-a deranjat pe membrii care au votat împotriva propunerii conducerii, având în vedere că BPJ o acceptaseră „de facto” pe Rovana Plumb ca lider.

În cadrul BPJ a fost supusă la vot retragerea sprijinului politic pentru Daniel Comănescu în ceea ce privește funcția de președinte CJD. Scorul a fost unul strâns, la ședință fiind prezenți 24 din cei 31 de membri (32 înainte de excluderea lui Adrian Țuțuianu). 12 persoane au votat pentru retragere, 11 împotrivă și un vot nul. Au fost discuții aprinse în BPJ cu privire la majoritatea necesară în acest caz. S-a speculat că ar fi fost nevoie de 13 voturi, având în vedere că au fost 24 de membri prezenți.

Statutul partidului spune, însă, că hotarârea de retragere a sprijinului politic este aprobată. Asta pentru că  trezorierul partidului (în acest caz, deputatul Oana Vlăduca) nu are drept de vot. „La lucrările Biroului Permanent Județean pot participa, fără drept de vot, Trezorierul și alte persoane, la invitația președintelui organizației” Art 83, aliniat 1, din Statutul PSD. Astfel, cele 12 voturi pentru reprezintă majoritate simplă, din cei 23 cu drept de vot, prezenți.

Conform statutului, Daniel Comănescu nu mai are sprijinul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.  Daniel Comănescu nu deține funcții politice în Partidul Social Democrat, fiind simplu membru ales pe listele partidului pentru Consiliul Județean. Totuși, deciziile viitoare se vor lua în funcție de ce se va întâmpla  la București.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media