Claudia Gilia: “Vechea cetate de scaun a voievozilor munteni rămâne inima românismului”

Distribuie:

Vechea cetate de scaun a voievozilor munteni rămâne inima românismului, a idealurilor naționale, a dorinței poporului nostru de a se uni într-o singură țară mare și puternică. 1 Decembrie 1918 este momentul în care românii și-au văzut visul de secole împlinit. Aici nu s-a ajuns ușor. A fost mult sacrificiu, multă muncă și multă credință că independența țării, respectarea drepturilor și libertăților fiecărui cetățean trebuie să fie priorități ale întregii națiuni. Și când acest lucru a fost posibil, acum 101 ani, românii au arătat că sunt o Națiune europeană, demnă și puternică.
Cetatea noastră, la 1600, a dat prima UNIRE prin lupta diplomatică și militară a voievodului Mihai Viteazu. Acea unire, chiar dacă a fost una foarte scurtă, a arătat că idealul național poate fi realitate.

Tot în decembrie, acum 30 de ani, România a ales libertatea cu un preț enorm. Iarăși, sacrificiul și curajul acelor eroi au demonstrat ce înseamnă idealul național.

Dragi români,
Vă îndemn să aveți încredere în viitorul țării noastre. Să luptăm pentru drepturile și libertățile noastre! Să ne bucurăm de moștenirea lăsată de înaintașii noștri și să o ducem cu mândrie mai departe.

La mulți ani, dragi români!
La mulți ani, România!

Claudia Gilia, deputat

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro