CJAS Dâmboviţa: S-a reluat procedura de tipărire şi distribuţie a cardurilor europene de sănătate

La nivelul judeţului Dâmboviţa sunt în curs de distribuţie, prin intermediul oficiilor poştale teritoriale,  24.712 carduri naţionale de asigurări de sănătate.

Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa informează asiguraţii că, începând cu data de 15.11.2019, s-a reluat procedura de tipărire şi distribuţie a cardurilor europene de sănătate! Costurile de producţie şi distribuţie sunt suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, beneficiarul primind cardul gratuit. Cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) oferă dreptul la asistenţă medicală devenită necesară în timpul şederii temporare pe teritoriul statelor membre UE, Spaţiul Economic European sau Confederaţia Elveţiană.

 

„Cardul european nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE/SEE/Confederaţia Elveţiană în scopul obţinerii unui tratament medical planificat. CEASS acoperă doar serviciile medicale obţinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din ţara respectivă.  Cardul se eliberează la solicitarea asiguratului în termen de 7 zile lucrătoare la adresa de domiciliu, prin servicii poştale. Certificatul de Înlocuire Provizorie a Cardului European de Sănătate, în perioada de valabilitate înscrisă pe document, oferă aceleaşi drepturi ca şi Cardul European de Asigurări de Sănătate. Perioada de valabilitate a Cardului European de Asigurări de Sănătate este de doi ani de la data emiterii”, a precizat preşedintele – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, dr.jr. Cornel Crăciun.

 

De asemenea, reprezentantul CJAS Dâmboviţa a ţinut să sublinieze că, la nivelul judeţului Dâmboviţa, sunt în curs de distribuţie, prin intermediul oficiilor poştale teritoriale,  24.712 carduri naţionale de asigurări de sănătate. Acestea pot fi activate direct la sediul instituţiei sau la oricare furnizor de servicii medicale – medic de familie, unitate spitalicească. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Compartimentul Evidenţă Asiguraţi Carduri şi Concedii Medicale al C.A.S. Dâmboviţa, telefon 0372740761 sau tel. 0245214045.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro