Centrul de vaccinare, la Aninoasa: Cu ce probleme se confruntă autoritățile comunale la înființarea centrelor

Înființarea centrelor de vaccinare din mediul rural, care trebuie să fie funcționale pentru etapa a doua și a treia de vaccinare, a intrat în sarcina autoritățile locale. Primarii se plâng, însă, că au întâmpinat dificultăți, mai cu seamă pentru faptul că administrațiile locale nu au autoritate asupra medicilor de familie.

,,Un subiect important care ne macină şi pe noi în comuna Aninoasa de aproape o lună este Centrul de Vaccinare din incinta Centrului Cultural Aninoasa. Privind deciza Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, foaierul Centrului Cultural Aninoasa, bineînţeles şi cu informarea noastră prealabilă, şi-a schimbat destinaţia în centru de vaccinare.  Noi nu am ezitat nicio clipă, în momentul în care s-a iniţiat această idee am spus că suntem de acord cu deschiderea acestui centru la Aninoasa  care va deservi comunele Aninoasa şi Doiceşti. Toate bune şi frumoase până când am început să facem demersurile necesare. Eu şi colegii mei, alături de care m-am implicat în realizarea acestui centru de vaccinare, ne-am simţit ,,ca nişte soldăţei luaţi de acasă şi aruncaţi în câmpul de luptă”, fără niciun fel de expertiză în domeniul medical, a trebuit să aflăm informaţii pe surse, pe internet, dar şi fără ,,muniţie, fără gloanţe, fără armament”. Ni s-a spus că trebuie să organizăm acest centru de vaccinare şi nimic mai mult. Am dotat acest centru de vaccinare, cheltuielile s-au ridicat la 20.000 de lei până în acest moment. În decursul zilei de azi vor veni şi ultimele comenzi pe care le-am făcut.

Centrul de Vaccinare Aninoasa, din punct de vedere al dotării, va avea absolut tot ceea ce este prevăzut în normele privind organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare, mai puţin medici, medicul coordonator şi cei care trebuie să facă vaccinarea. Am primit o adresă prin care ni s-a solicitat desemnarea medicului coordonator şi a nucleului local de vaccinare, numai că medicii de familie se află într-o relaţie contractuală cu Casa de Sănătate, nu cu primăriile, şi noi nu putem să-i obligăm în nici un fel nefiind subordonaţi nouă. Încă mai aşteptăm soluţia pentru identificarea personalului care va face vaccinarea. Am avut o discuţie şi cu DSP Dâmboviţa, dar nici ei nu ştiu prea multe în acest sens, caută soluţii, sperăm ca în cel mai scurt timp să găsim cea mai bună variantă, astfel încât oamenii să se poată vaccina şi la Aninoasa, pentru că sunt foarte mulţi oameni care ne contactează şi care vor să se vaccineze. Sperăm să-i putem ajuta în acest sens. Pe 15 ianuarie trebuia să fie funcţional acest centru de vaccinare. Menţionez că niciun centru de vaccinare din mediul rural nu este funcţional”, a declarat, astăzi, primarul comunei Aninoasa, Vlăduţ Niculae.

Centrele pentru vaccinarea populației se regăsesc în următoarele localități: 3 în Târgoviște și câte un centru în Pucioasa, Moreni, Găești, Răzvad, Titu, Fieni, Cornești, Dragomirești, Gura Ocniței, Băleni, Aninoasa, Șotânga, Bucșani, Potlogi, I.L. Caragiale, Dragodana, Răcari, Corbii Mari și Voinești.

Centru de vaccinare de la Aninoasa va deservi comunele Aninoasa și Doicești.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro