Asociaţia LITERATA: 10 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Gheorghe Calciu

Asociaţia LITERATA organizează luni, 21 noiembrie 2016, începând cu ora 16.30, la Bibiloteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” (Târgovişte, Str. Stelea, nr. 2), un eveniment prilejuit de împlinirea a 10 ani de la trecerea la cele veşnice a Părintelui Gheorghe Calciu.

Invitatul special al serii este Părintele Gheorghe Drăghici care va rememora amintiri trăite ca elev al Părintelui Calciu în perioada când acesta era profesor la Seminarul Teologic Bucureşti.

Evenimentul va beneficia şi de un moment artistic oferit de formaţia „Basarabii”, formaţie coordonată de dl. Alexandru Udrea.

Partea finală a conferinţei va fi alocată proiecţiei documentarului despre viaţa Părintelui Calciu – „7 Cuvinte”, povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe limită: reeducarea de la Piteşti,  cavoul morţii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud. După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, „7 Cuvinte către tineri”, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei. Este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America.  Un destin cu pogorâri la iad, gesturi „nebuneşti” de jertfă şi înălţări taborice. Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, într-un documentar artistic căruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea şi umorul.

            Cătălin-Constantin Dumitru

Preşedinte Asociaţia LITERATA

afis-bun

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro