Aproximativ 20% din elevii din județ nu au acces la internet sau dispozitive pentru învățarea online

sursa foto: Facebook

Școala online îi dezavantajează, din start, pe copii care provin din familii sărace și care nu au acces la internet și nici dispozitive pe care să poată comunica cu ceilalți copii sau cu profesorii.

Din estimările ISJ Dâmbovița, în județ aproximativ 20% din copii nu pot participa la cursurile online. Din această săptămână școala online a devenit obligatorie. Dacă profesorii nu pot face dovada că au predat cu ajutorul internetului, nu își vor primii salariile.

Dacă ministerul este preocupat că școlile să aibă acces la internet și dispozitive, pentru elevi de acest lucru trebuie să se ocupe părinții. Ordinul de ministru spune că părinții au obligația de a asigura accesul și participarea elevului la aceste activități. Ordinul nu spune și de unde să ia banii părinții care nu au posibilități, ignorând complet faptul că pentru mulți copii și școala în sistem clasic e un lux. Ministerul Educației, se consideră însă acoperit spunând în ordin că pentru elevii din “categorii dezavantajate” (nefiind clar definit acest lucru), școlile și autoritățile locale ar trebuie să asigure dispozitive și conectare internet. Și dacă nici acest lucru nu e posibil sau dă posibilitatea unor discriminării pe criterii de simpatie sau politice?

Probleme au și cei care au acces la internet. Copii de grădiniță sau cei din clasele primare au nevoie de asistența unui adult pentru accesarea platformelor de învățare online. Mulți părinții se plâng că sunt la serviciu în timpul în care se fac cursurile, iar bunicii care stau cu copii nu se pricep la internet sau la tablete și laptopuri.

Teoretic, copiii care nu au putut lua parte la cursurile online ar urma să participe la cursuri de recuperare sau remediale. După cum crede ministerul, toți ceilalți vor reuși să acumuleze toate informațiile în noul sistem. Asta în condițiile în care învățarea de la distanță e nouă și pentru ei.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro