Alexandru Oprea și Radu Popa, reacții după ce Adrian Țuțuianu a spus că ei l-au înregistrat

Adrian Țuțuianu a fost prezent, aseară, după excluderea din PSD în studiourile Digi Tv unde a vorbit despre decizia Cex, dar și despre cei care au realizat înregistrările. Țuțuianu i-a nominalizat pe Radu Popa, fost deputat de Târgoviște și consilier al lui Victor Ponta, și pe fostul președinte CJD, Alexandru Oprea. Cei doi ar fi fost coordonați de Codrin Ștefănescu, după spusele lui Țuțuianu. Totuși, nici Oprea și nici Popa nu au participat la nici o întâlnire politică din cadrul PSD Dâmbovița de mai bine de 1 an de zile.

Înregistrările au fost făcute sub coordonarea lui Codrin Ştefănescu. Lângă el a venit un fost deputat PP-DD trecut meteoric prin PSD Dâmboviţa în vremea lui Victor Ponta – Radu Popa, este un personaj toxic cu care nu am putut avea niciun fel de relaţii cordiale, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, ofiţer de securitate Oprea şi, probabil, unul din colegi – nu ne iubeşte toată lumea din organizaţia Dâmboviţa – care a fost cablat cu tehnică de ultimă generaţie.” a declarat Țuțuianu la Digi Tv. Acesta declarase și înainte de Cex că dorește pedepsirea celor care l-au înregistrat. Totuși, plenul Cex a votat cu majoritate covârșitoare excluderea sa.

Nominalizat de către Adrian Țuțuianu, Alexandru Oprea a reacționat într-o declarație acordată publicației noastre. În opinia lui Oprea, ieșirea publică al lui Țuțuianu: “este declarația unui om care nu știe să piardă și care dovedește încă o dată că pentru el valorile pe care le-a clamat: democrație, respectarea majorității… nu au nici o relevanță în plan practic. Iar pentru afirmațiile pe care dumnealui le face, am de făcut două precizări: Unu – am competențe extraordinare dacă neparticipând la astfel de întâlniri, pentru că eu de mai bine de un an de zile nu am mai fost cooptat în aceste întâlniri, și o știți foarte bine, reușesc să determin persoane să facă înregistrări. Doi – cred că s-a uitat la prea multe filme cu James Bond: cablaje, oameni care să meargă cu… cu ce să meargă? Probabil  se referă la niște amintiri pe care dumnealui le are, dintr-o activitate anterioară pe care a prestat-o într-un dosar celebru din județul Dâmbovița și la care a făcut referire presa centrală (n.r. dosarul Ion Stan). Și pentru știința dumnealui nu am fost niciodată ofițer de securitate, am fost ofițer al Serviciului Român de Informații, ofițer de informații. Lucru de care sunt mândru și pe care nu l-am ascuns. Același ofițer de informații fusesem și când am fost administrator public, și când eram secretar executiv al PSD Dâmbovița, și când am fost președinte de consiliu, și manager la Compania de Apă, într-un moment delicat. Eu sper, așa cum a spus dumnealui, să aibă probe pentru ceea ce a spus, pentru că altfel riscă anumite lucruri.” a declarat Alexandru Oprea, pentru Gazeta Dâmboviței. Oprea a fost suspendat din PSD în februarie 2017, pentru un an de zile, acuzat că a adus prejudicii de “imagine partidului” prin câteva poziții publice împotriva lui Adrian Țuțuianu. Oprea nu a contestat decizia, pentru că nu a primit nici până la acest moment decizia BPJ. Și-a dat însă, imediat după suspendare, demisia de la conducere CJD.

Fostul deputat, Radu Popa  a reacționat și el pe pagina sa de facebook, față de acuzațiile aduse cu privire la înregistrări: “Nu sunt în țară si am aflat că Adrian Tutuianu vorbeste despre mine pe la o televiziune cu audientă confidențială. Am doar două comentarii:
1. Pe Tutuianu l-au exclus din partid propriile lui declarații, nimeni nu a inventat nimic.
2. Exact ceea ce el i-a facut bietului Ion Stan – cand si-a trimis un cunoscut să-l înregistreze, cablat cu tehnica DNA-exact asta i s-a întâmplat si lui. Restul e decizia CEX.” a scris Radu Popa, însoțind postarea de o fotografie a fostului președinte PSD Dâmbovița, Ion Stan, condamnat în urma unor înregistrări făcute în sediul PSD Dâmbovița.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro