Agenda electorală: Președintele UNPR, Gabriel Oprea și vicepreședintele UNPR, Anghel Iordănescu s-au aflat vineri… la Târgoviște

,,Aici, la Dâmbovița, ne reorganizăm total, este o echipă nouă condusă de d-ul col. (r) Marius Costache’’

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), partid condus de generalul Gabriel Oprea și-a reactivat toate filialele din teritoriu și se pregătește de alegerile europarlamenare! Filiala UNPR Dâmbovița a fost preluată de tânărul colonel în rezervă, Marius Costache, în urmă cu aproximativ două luni, iar obiectivul principal al acestuia este obținerea unui scor cât mai bun la alegerile locale și parlamentare de anul viitor, de cel puțin 10%, dar și o prezentare onorabilă la europarlamenare din 26 mai 2019.

Vineri, 17 mai, în sala de conferințe a unui hotel din Târgoviște, a avut loc și prima conferință de presă a UNPR Dâmbovița. La eveniment au participat g-ral. Gabriel Oprea, președintele UNPR; g-ral. Iosif Bălan, vicepreședinte UNPR, șeful Departamentului de Apărare al UNPR, vicepreședinte la Sindicatul Militarilor; g-ral. Anghel Iordănescu, vicepreședinte UNPR, candidat locul II pe lista UNPR pentru alegerile europarlamentare; col. (r) Marius Costache, președinte UNPR, filiala Dâmbovița; col. (r) Iulian Marinescu, secretar general executiv UNPR. Gabriel Oprea a declarat, la Târgoviște, că obiectivul său strategic este ca UNPR să revină acolo unde a fost în anul 2015, adică să obțină peste 10% la alegerile locale și la cele generale și să revină în Parlamentul României.

,,Este o mare onoare pentru noi să fim prezenți aici. Am avut astăzi o întâlnire cu organizația de la Dâmbovița, suntem într-un proces de reconstrucție a partidului, mergem prin toată țara… Moldova, Ardelul, Banatul, acum suntem în această zonă. Ca să iau un reper din 2015, UNPR avea peste 500.000 de membrii de partid, aveam peste 12% în sondaje, eu personal aveam 32% în încrederea românilor. După demisia Guvernului Ponta, într-un anumit context, am fost executați politic. Și-a dat demisia Ponta, eu l-am sfătuit să nu-și dea demisia atunci, pentru că avea o guvernare bună, dar și-a dat-o. Din loialitate mi-am dat demisia în aceeași secundă cu el. Mi-am dat demisia și din Senatul României, chiar dacă am luat un vot favorabil, mi-am dat demisia și de la partid. Victor Ponta a fost primul premier în funcție al României care a fost chemat la DNA. În fine, ulterior, Înalta Curte a dat o decizie definitivă că acel accident în care eu am fost trimis în judecată nu are nici o legătură cu atribuțiile mele funcționale, de ministru de interne, de vicepremier… M-am întors înapoi la partid, m-au chemat colegii și ne reconstruim partidul, avem filale mai bune, altele mai puțin bune. Avem, acum când ne-am făcut și noi o numărătoare să ne pregătim de europarlamentare, 100.000 de membrii de partid, sperăm ca în perspectivă să mărim numărul membrilor de partid, căutăm prin muncă, prin organizare să compensăm alte pârghii pe care momentan nu le avem. Aici, la Dâmbovița, ne reorganizăm total, este o echipă nouă condusă de d-ul col. Marius Costache. Ca obiectiv, la europarlamentare vrem să ne comportăm onorabil, avem doi vectori de imagine buni, pe Anghel Iordănescu și Ilie Năstase, oameni care au adus, ca sportivi, prestigiu țării, au făcut milioane de români fericiți. Obiectivul strategic al nostru este să revenim acolo unde am fost în anul 2015, adică să luăm peste 10% la locale și la generale și să revenim în Parlamentul României (…) Eu sunt convins că UNPR are viitor politic. România are nevoie de seriozitate, de predictibilitate, cred că 2019 este un fel de an 1939 – 1940 în sensul că este un naționalism fără precedent, vorbesc de extreme, în toată Europa, chiar se dorește revenirea la vechile granițe. Susținem total valențele naționale ale poporului român, dar considerăm că proiectul european este sustenabil și aduce progres României, așa cum proiectul NATO aduce securitate României. Un stat ca să fie puternic are nevoie de trei lucruri – de securitate națională, de o justiție puternică, dar fără abuzuri, și de un mediu de afaceri prosper… al celor autohtoni. Cred că oamenii de afaceri români trebuie să fie mai puțin hăituiți și mai mult sprijiniți de stat, pentru că ei plătesc taxele aici’’ a declarat, la Târgoviște, Gabriel Oprea, președinte UNPR. La nivelul județului Dâmbovița, UNPR are 46 de consilieri locali și peste 200 de membrii de partid.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro