ortooxacell kiss2022.gif Flax

107 copii/tineri dâmboviţeni beneficiază de servicii de tip rezidenţial oferite de ONG-uri

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa asigură, prin intermediul complexelor de servicii sociale subordonate, servicii de îngrijire şi găzduire pentru copiii neglijaţi, abuzaţi, exploataţi. Dar pentru a asigura o continuitate şi complementaritate în furnizarea serviciilor/prestaţiilor sociale au fost încheiat parteneriate public-private, eficiente în vederea protecţiei şi respectării drepturilor copilului.

Citește mai mult

DGASPC Dâmbovița nu uită de „Ziua Mondială de Prevenire a Abuzurilor asupra Copiilor”. În județul nostru, 279 de copii au fost abuzați în 2012

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC Dâmboviţa),vrea să marcheze ziua de 19 noiembrie, desemnată ca „Ziua Mondială de Prevenire a Abuzurilor asupra Copiilor”, atragând atenţia asupra problematicii copiilor abuzaţi şi/sau neglijaţi. Una din metodele de prevenire a abuzului asupra copiilor este cunoaşterea drepturilor de care aceştia beneficiază. Cu acest prilej, este vizată şi ziua de 20 noiembrie, care celebrează “Adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copiilor”.