ortooxacell kiss2022.gif Flax

Fii antidrog!

Este îndemnul unui nou proiect educaţional, desfăşurat de Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa şi Poliţia Municipiului Târgovişte. „În general, noi facem mai mult în domeniul etichetării tinerilor şi mai puţin în a-i informa, a-i ajuta şi a-i educa în privinţa unei vieţi sănătoase. Ne place să spunem că tinerii sunt consumatori de nu ştiu ce substanţe, dar sunt puţini cei care conştientizează faptul că ceea ce fac tinerii este rezultatul societăţii în care ei trăiesc şi în care sunt puţini aceia care se implică efectiv în prevenire, în educare şi mai ales în informare”, a precizat motivaţia acestui proiect prof. Suzana Ilie, directorul colegiului.
Elevii dau exemplu de voluntariat
„Fii alături de noi. Fii antidrog” este numele proiectului în cadrul căruia au fost formaţi de CPECA Dâmboviţa 16 voluntari din rândul elevilor colegiului. Ei îi vor informa pe colegi cu privire la riscurile consumului de droguri. De asemenea au realizat un blog – http://suntadolescent-antidrog.blogspot.com şi o pagina pe facebook -„Relay Antidrog”, pe care postează periodic mesaje specifice. De asemenea, şi-au propus să pună în scenă o piesă de teatru cu mesaj antidrog şi vor participa luna viitoare la un concurs naţional de proiecte, îndrumaţi de profesorul Horaţiu Hoţescu. „Ceea ce ne-a făcut să ne implicăm în acest proiect este curentul apărut în rândul adolescenţilor de a consuma din ce în ce mai mult droguri, în special droguri şi alcool”, a explicat Diana, elevă în clasa a X-a.

Este îndemnul unui nou proiect educaţional, desfăşurat de Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa şi Poliţia Municipiului Târgovişte. „În general, noi facem mai mult în domeniul etichetării tinerilor şi mai puţin în a-i informa, a-i ajuta şi a-i educa în privinţa unei vieţi sănătoase.”

Antreprenori de succes au oferit o lecţie practică elevilor Colegiului Economic “Ion Ghica” din Târgovişte

Astăzi, elevi de la clasele a XI-a şi a XII-a din cadrul colegiului târgoviştean s-au întâlnit cu doi antreprenori cunoscuţi din România. Radu Georgescu şi Andrei Pitiş au acceptat invitaţia tinerilor de a veni să le împărtăşească din experienţa lor profesională şi de viaţă. „Elevii noştrii au învăţat ce înseamnă să fii un antreprenor de succes, cum pot să îmbine familia cu antreprenoriatul şi cum aceste lucruri pot funcţiona foarte bine împreună”, a declarat prof. Suzana Ilie, directorul colegiului. Aici, educaţia antreprenorială este un obiectiv important, prin cele 22 de firme de exerciţiu organizate în şcoală elevii simulând antrepenoriatul şi pregătindu-se astfel nu doar teoretic pentru o viitoare carieră.

Astăzi, elevi de la clasele a XI-a şi a XII-a din cadrul colegiului târgoviştean s-au întâlnit cu doi antreprenori cunoscuţi din România.