Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

Dâmbovițean agresat de un polițist în ziua votului. Ce spune PNL

După turul doi al alegerilor prezidențiale, reprezentanții PNL Dâmbovița, Președintele Virgil Guran, Secretarul General, Gabriel Plaiasu, președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu și Consilierul Județean, Adrian Mocanu, au realizat o conferință de presă prin care le-au mulțumit tuturor persoanelor care au votat PNL, dar și celor care au dat dovadă de spirit civic, ieșind să-și exprime opinia, însă și-au prezentat și nemulțumirile și planurile de guvernare.

Una dintre cele mai grave chestiuni petrecute în ziua alegerilor, spun liberalii, nu a fost faptul că alegătorii erau duși la secțiile de votare cu mașinile instituțiilor, ci faptul că s-a recurs la violență.

Ce s-a întâmplat în ziua votului? Eu sunt obișnuit, ca și în Prahova, unde am mai condus campanii, mai exista război, dar nu ca aici. Va dau un exemplu: Poliția din Valea Mare a luat un membru de-al nostru, efectiv să-l bată în stradă, cu martori. Nici măcar nu a avut decența să-l ducă înăuntru, cum se obișnuiește. Sper să se ia măsuri pentru că am văzut că aici în Dâmbovița a existat un obicei, să fie folosite organele, organismele de stat, campaniile de stat, în câștigarea alegerilor. Trimit mașinile instituțiilor sa ducă alegătorii la vot, dar, în același timp, o parte din Poliție a fost obișnuită să nu-i controleze.

Am avut pe la Râul Alb, șeful de post le spunea:”Puteți sa cărați ca nu exista lege care sa va oprească sa faceți asta.”
Cred că asta ne-a dăunat mult în România. Configurația politică era cu totul altă, poate nu eram nici noi, dacă oamenii mergeau și votau ceea ce doreau nu ceea ce li se impunea. Dar cred ca era mult mai departe democrația. Ceea ce este cel mai deranjant, este ca am văzut plângeri de la PSD. Lor li s-a părut o normalitate ca toate organismele sa stea drepți, să pună parola pentru ceilalți, numai ei sa meargă la vot, dacă se poate, și erau foarte deranjați ca în unele locuri am reușit să-i blocăm și datorită faptului ca o parte din Poliție și-a făcut treaba.”, declară președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran

Președintele PNL mai spune și că, personal, le-a cerut celor de la Poliție, să oprească căratul la vot.

Și de la noi au scăpat vreo doi, însă de la ei, 100. A mai fost cate un liberal, din când în când, care a zis „ hai mă sa încerc și eu sa mobilizez lumea mai mult decât prevede legea”, dar la ei e un fenomen de masă, și acest fenomen trebuie să se întrerupă. Oamenii trebuie lăsați liberi sa voteze ce-și doresc”, mai spune acesta.

 

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media