2 miliarde tăiate de la Educație? Ce spune o liberală din sistem

Președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, a susținut, astăzi, o conferință de presă în care a dezbătut subiecte de interes local, dar și național.
Alături de el a fost și Mădălina Folea, membră a organizației liberale, dar și director al Școlii Gimnaziale Ulmi.
Aceasta a adus în prim-plan rectificarea bugetară în urma căreia Ministerul Educației și Cercetării s-a diminuat cu o suma de aproximativ 2 miliarde de lei.
„La momentul aflării acestei vești, presa a explodat, toate posturile de televiziune prezentau această știre, pe toate rețelele de socializare destinate cadrelor didactice nu se discuta decât de tăierea salariilor, despre disponibilizări și despre alte lucruri de genul acesta. Insă realitatea este alta, și cine nu vrea sa vadă, nu vede, și cine nu vrea să audă, nu aude.” Susține aceasta.
Membra organizație liberale precizează că reprezentanții Ministerului Educației au prezentat clar aceasta situație, și au specificat ca aceasta suma a fost alocata pentru un proiect, denumit „România moderna. România digitală”, un proiect propus de către fostul Ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.
Ea mai spune și ca acest proiect nici măcar m-a fost semnat și ca a rămas la nivel de intenție, banii fiind cuprinși în bugetul Ministerului.
„Este clar ca nu s-a tăiat nimic de la educație, ci banii aceștia au fost returnați pentru ca n-au fost utilizați. Deci, nu este vorba de taiere, asa cum s-a discutat.
În același timp, Ministerul ne asigură că educația reprezintă o prioritate a Guvernului PNL care își propună sa susțină și sa implementeze proiectul prezidențial „România Educată”
Tot Ministerul ne asigură pe noi, profesorii, ca activitatea curenta a sistemului de educație nu va fi afectată în niciun fel și că vor exista fonduri suficiente pentru cheltuielile salariale.” Declara Mădălina Folea
Directoarea considera că oamenii nu ar trebui sa fie intoxicați cu informații false sau sa fie îngrijorați, și accentul ar trebui sa cadă pe situația din educație care este foarte complicată.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro