TÂRGOVIȘTE: Impozite pe teren cu 500% mai mari, dacă noul Cod Fiscal se adoptă

Locuitorii municipiului Târgoviște, reședința de județ a Dâmboviței, vor avea o mare problemă dacă proiectul Codului Fiscal, propus de Ministerul de Finanțe, dar retras de pe site-ul instituției, la solicitarea primului ministrul Victor Ponta, va fi adoptat în formula propusă. Semnalul de alarmă a fost tras de Gabriel Cioacă, city manager al municipiului (foto):

gabi_cioaca

Dacă următoarele reglementări fiscale vor prelua ceea ce dorea doamna ministru al finanţelor să modifice vă spun că pentru targovisteni vin zile negre”, a afirmat acesta. În fapt, este vorba de calculul impozitului pe teren. Conform actualului Cod Fiscal, la Târgovişte, localitate de rang II, impozitul pe teren intravilan, în zona A (adică centrul oraşului) este 7.553 de lei, la hectar.

 „În proiectul ministerului, pe principiul  „Nu e fruct precum banana, nici ministru ca Ioana”, în cazul Târgoviştei, loc de rang II, impozitul propus de Ministerul de Finanţe condus de reprezentanţii PSD, în Guvernarea PSD este 32.000 de lei pe hectar, intravilan.

Deci cine are în centrul municipiului 1.000 de metri va avea de plătit anual peste 30 de milioane.” a explicat Gabriel Cioacă.

 Dacă Codul Fiscal rămâne precum în proiect, cei mai afectaţi nu vor fi totuşi cei din centru, ci târgoviştenii din categoria de impozitare D, adică Priseaca şi cartierul Matei Voievod – sârbii. Acum, în aceste zone impozitul este 1.763 de lei, iar pe proiect retras este de 7.100 de lei.

 „Proiectul a fost retras foarte repede şi nu a apărut în presă subiectul. Motivul real pentru care cred că a fost retras este acesta. În oraşele de tip II, adică cele mai multe din tară, la categoria de impozitare A creşterea e de 400% şi la categoria D de 500%. Încă o mârşăvie pe care domnii de la Ministerul de Finanţe vor să o facă este aceasta: pe actualul cod fiscal calculul se face pe terenuri curți construcţii. La alte tipuri de terenuri se calcula un coeficient, în funcţie de acesta. Pe proiectul propus veţi vedea că lipseşte acesta prevedere ce se referea la categoria de folosinţă şi vorbesc domnii numai de terenuri intravilan. Aşadar nu contează dacă terenul este curți construcţii, livadă sau preţul este același. Gândiţi-vă ce înseamnă pentru un târgoviştean că preţul pe teren să crească cu 400 sau 500%. În cazul localităţilor rurale impozitele nu se măresc semnificativ. La sat de la 711 lei  propunerea este de 720, iar în cazul satelor centre de comună de la 889  lei la 1.300.”, a mai declarat city managerul Gabriel Cioacă. Acesta a mai precizat şi ca la nivelul primăriei se ia în calcul chiar trecerea între municipiului în categoria D pentru a reduce puţin din efectele devastatoare ale creşterilor propuse. Măsura însă nu îi va ajuta pe locuitori din Priseaca şi cartierul sârbilor, cei care au şi cele mai mari suprafeţe de teren, deci au cel mai mult de plătit.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “TÂRGOVIȘTE: Impozite pe teren cu 500% mai mari, dacă noul Cod Fiscal se adoptă

 • 23 iulie 2014 at 0:07
  Permalink

  Ar fi formidabil daca salariile ar creste co 500% de asemenea. Si de unde se gandesc dumnealor ca acesti oameni vor avea acesti bani cand majoritatea Abia reusesc sa puna mancare pe masa copiilor?
  Are cineva ideie ce se intampla cu conducerea Romaniei?
  Oare avem nevoie de o adevarata revolutie?

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro