Sfinxul are nevoie să fie apărat, cu garduri, de turişti!

Mare parte din turiştii care ajung în munţii Bucegi, merg să admire monumentele megalitice antropomorfe Sfinxul şi Babele. Din păcate, mulţi aleg să nu respecte natura şi ignoră regulile stabilite de autorităţi.

Deşi, există atenţionări care interzic escaladarea monumentelor, atât tineri, cât şi adulţi, pArcă nu ştiu să citească şi se străduiesc să ajungă cât mai în vârful Sfinxului, pentru poze. Este adevărat că în afara atenţionării scrise pe o bucată de lemn, nu există nici un alt mod de a proteja monumentul de turişti, dar şi turiştii de o eventuală accidentare. Nu ar fi rău că Sfinxul, dar şi alte monumente din zonă să fie împrejmuite după modelul Babelor. Acestea au un gard de protecţie şi se întâmplă rar ca cineva să treacă dincolo de el, fiind astfel protejate.

Sfinxul, ca şi Babele şi celelalte monumente din zonă, sunt rezultatul  eroziunii eoliene (vântului) şi s-au format în mii de ani. Acum ar avea nevoie nu numai de admiraţia contemporanilor noştri, dar şi de protecţie, pentru a putea fi admirate şi de generaţiile următoare.

  bucegi4 bucegi5

bucegi2 bucegi bucegi1


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro