Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de joi, nr. 3658
2-12-2021

Sfinxul are nevoie să fie apărat, cu garduri, de turişti!

Mare parte din turiştii care ajung în munţii Bucegi, merg să admire monumentele megalitice antropomorfe Sfinxul şi Babele. Din păcate, mulţi aleg să nu respecte natura şi ignoră regulile stabilite de autorităţi.

Deşi, există atenţionări care interzic escaladarea monumentelor, atât tineri, cât şi adulţi, pArcă nu ştiu să citească şi se străduiesc să ajungă cât mai în vârful Sfinxului, pentru poze. Este adevărat că în afara atenţionării scrise pe o bucată de lemn, nu există nici un alt mod de a proteja monumentul de turişti, dar şi turiştii de o eventuală accidentare. Nu ar fi rău că Sfinxul, dar şi alte monumente din zonă să fie împrejmuite după modelul Babelor. Acestea au un gard de protecţie şi se întâmplă rar ca cineva să treacă dincolo de el, fiind astfel protejate.

Sfinxul, ca şi Babele şi celelalte monumente din zonă, sunt rezultatul  eroziunii eoliene (vântului) şi s-au format în mii de ani. Acum ar avea nevoie nu numai de admiraţia contemporanilor noştri, dar şi de protecţie, pentru a putea fi admirate şi de generaţiile următoare.

  bucegi4 bucegi5

bucegi2 bucegi bucegi1

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media