Reguli ce vă pot feri de hoții din buzunare

Aglomerația este un loc propice
pentru hoții din buzunare. Pentru a nu deveni o victimă a acestora, vă oferim câteva sfaturi:

– Atunci când urcați în mijloacele de transport în comun căutați să ţineți geanta pe cât posibil aşezată în faţa, în nici un caz nu o lăsa atârnată neglijent pe umăr.
– Dacă circulați cu autoturismul personal verificați să aveți întotdeauna uşile blocate, iar geanta să fie întotdeauna aproape, nicidecum pe scaunul din spate sau din dreapta.
– Indiferent de locul în care vă aflați sau unde mergeți (zone aglomerate din pieţe, bazaruri, gări, autogări, magazine etc.) nu este bine să vă păstrați banii în buzunarele exterioare ale hainelor.
– La urcarea şi coborârea din mijloacele de transport în comun, buzunarul de la spatele pantalonilor sau al fustei este cel mai expus hoţilor, de aceea este bine să nu ţineți nimic de valoare în el.
– Evitați să vă uitați pe telefon sau să citiți în mijloacele de transport în comun pentru că atenţia vă este diminuată şi puteți deveni cu uşurinţă victima celor care fură.
– Dacă în aglomerație vă simțiți înconjurat de persoane suspecte schimbați-vă locul și îndepărtați-vă de ele.
– Nu țineți în același loc banii, actele de identitate și cheile de la casă, pentru a nu le pierde pe toate odată, în caz că ești jefuit/ă din neatenție.
-Atunci când scoate-ți bani de la bancomant aveți grijă să nu vi se vadă codul pin. Totodată, fiți atent la persoanele din jurul, iar dacă aveți suspiciuni, evitați să mai scoateți bani în acel moment.
– În cazul în care sunteți nevoiți să circulați la ore târzii cu mijloacele de transport în comun, când sunt puţini călători, aşazati-vă cât mai aproape de şofer sau lângă alţi pasageri.
Evitați sa intrați în discuții cu persoane necunoscute.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro