RĂZVAD: Școala începe în sistem hibrid. Toți elevii și profesorii au primit tablete și laptopuri

Distribuie:

Școlile de Răzvad încep pe 14 septembrie în scenariul galben, adică învățământ hibrid: o parte dintre copii la școală fizic și jumătate de acasă în sistem online. La acest moment, în comună 11 persoane sunt confirmate cu coronavirus.

“Vreau să că spun că la momentul de față, școlile din Răzvad se situează în cadrul scenariului galben. Asta înseamnă că ciclul primar, clasele 0-4 cât și clasa a VIII-a vor veni în regim normal, iar celelalte clase a v-a, a VI-a și a VII-a vor fi în regim hibrid. Asta se întâmplă pentru că în prezent avem confirmate în comună 11 cazuri de COVID. Sper ca numărul infectărior să scadă, iar copii să-și poată relua tot programul normal.

Este o situație nouă, o situație cu care nu ne-am mai confruntat până acum, nici noi, ca și autorități, nici școala, cadrele didactice sau elevii. Vreau să-i rog pe părinți, mai mult ca niciodată, să încerce să ne fie alături în această perioadă. Vreau să-i rog pe părinți să ne dea o mână de ajutor pentru a putea să-i protejăm cât mai mult pe copiii lor.

Avem, în toate școlile, suntem pregătiți cu dezinfectanți, cu măști, cu trasee special amenajate astfel încât să se evite aglomerațiile în incinta școlii. Am făcut toate demersurile necesare pentru a asigura un climat de siguranță.

Pe lângă toate acestea, elevii vor fi așteptați cu rechizite, așa cum s-a întâmplat la fiecare început de an școlar. Am reușit să finalizăm proiectul școlii de la Valea Voievozilor, iar de luni elevii vor începe și aici cursurile.” a declarat edilul Emanuel Spătaru.

Primăria a dotat la finele anului școlar precedent toți elevii și profesorii de la școlile din comună pentru a putea învăța de la distanță. Toți au primit tablete și laptopuri ci internet nelimitat.

Dacă se consideră că este mai bine să folosim sistemul de învățământ online, toți copii sunt dotați cu tablete cu internet nelimitat , iar profesorii cu laptopuri. Este un lucru extrem de important, noi am pus educația pe primul rând și o vom pune întotdeauna. Vreau să le mulțumesc cadrelor didactice pentru că au răspuns și au venit cu un aport de efort deosebit astfel încât să putem pregăti toate aceste condiții speciale,să primim elevii luni în siguranță.”  a mai adăugat Spătaru.

Conducerea școlii face un apel către părinți pentru a-i ajuta pe copii să facă fața noilor provocări

În acest an este o situație nouă, copii nu vor mai avea parte e deschiderea anului școlar.

La Răzvad suntem pe scenariul galben, însă lucrurile se pot schimba pe parcurs. Direcția de Sănătate Publică ne-a asigurat că ne va ține la curent săptămânal cu numărul îmbolnăvirilor și situația infectărilor, și în funcție de acest aspect se va schimba, sau nu, și scenariul nostru.

Suntem pregătiți pentru orice scenariu.

Atât eu cât și colegii mei am luat toate măsurile pentru ca elevii să beneficieze de un învățământ de calitate indiferent de condițiile în care ne vom desfășura activitatea. Mulți dintre colegii mei, atât pe perioada verii cât și acum, fac cursuri despre învățământul și modul de predare în sistem online. Logistica ne permite, avem tablete pentru toți elevii, avem laptopuri pentru toți profesorii. Avem o colaborare foarte bună cu primăria, avem sprijin constant din partea autorității locale.” a declarat  Mariana Urucu, directorul școlii Răzvad.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro