Percheziții în Dâmbovița, într-un dosar cu un prejudiciu de 4 milioane de euro

Acţiune de amploare a Poliţiei Române, joi, 1 iulie, în Bucureşti şi 15 judeţe din ţară. Oamenii legii fac percheziţii la mai multe firme suspectate de evaziune fiscală. Cinci dintre aceste companii sunt acuzate că ar fi cumpărat fictiv produse software de la două firme din Marea Britanie, pe care le-ar fi exportat fictiv către o firmă din Statele Unite ale Americii (SUA), obţinând, astfel, ilegal rambursări de TVA de aproximativ 900.000 de lei.
În paralel, în Bucureşti şi 15 judeţe din ţară au loc alte descinderi la sediile unor societăţi comerciale şi administratorii acestora, suspectaţi de evaziune fiscală în valoare de patru milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, numărul descinderilor se ridică la 58 în Bucureşti şi judeţele Mehedinţi, Arad, Cluj, Bihor, Timiş, Maramureş, Sibiu, Braşov, Călăraşi, Dâmboviţa, Neamţ, Ilfov, Bacău, Mureş şi Satu Mare, fiind vizaţi 47 de administratori de societăţi comerciale. În perioada 2008 – 2014, firmele vizate au emis facturi fictive pentru bunuri şi servicii în valoare de 14 milioane de euro, aducând, astfel, un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro.

La această acţiune a Poliţiei Române participă 250 de poliţişti, jandarmi şi forţe de intervenţie rapidă, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, dosarul fiind instrumentat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro