Parteneriatul antreprenorial sursă de dezvoltare a județului Dâmbovița

 

Scopul propus de către Facultatea de Științe Economice – Universitatea Valahia din Târgoviște alături de partenerii săi Asociația Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual si Colegiul Ion Ghica Targoviste, prin organizarea celei de-a treia ediție a târgului „TIMV 2017”, 15-16 iunie 2017, Campusul Universității Valahia din Târgoviște, a avut ca obiectiv identificarea, analiza și evaluarea contribuțiilor studenților/elevilor în ceea ce privește importanța valorificării spiritului antreprenorial în mediul universitar și liceal din România.

Corelarea deficitară a sistemului de educație și formare profesională cu dinamica pieței muncii reprezintă un obstacol în calea dobândirii și păstrării unui loc de muncă și reprezintă una dintre principalele cauze ale șomajului de lungă durată în rândul tinerilor. Targul TIMV va combate această problemă prin crearea și aplicarea unor instrumente și metode de consiliere și orientare profesională care vor permite studenților/elevilor să urmeze trasee de formare personalizate structurii propriei personalități, precum și actualelor cerințe manifestate pe piața muncii.

Prezența unui număr atât de mare de elevi și studenți (peste 80) din Galați, Ploiești și Târgoviște, certifică încă odată cât de mult ne îndreptăm câtre o universitate antreprenorială și cât de importantă este apropierea dintre mediul universitar și cel preuniversitar. În cadrul târgului președintele Camerei de Comerț și Industrie Dâmbovița a premiat Întreprinderea Simulată SimService SRL din cadrul Centrului Studențesc de Antreprenoriat și Gestiunea Afacerilor Târgoviște cu 400 lei, mare premiu TIMV 2017, în valoare de 600 de lei, a fost câștigat de asemenea de Târgoviște, prin Întreprinderea WavyCArton SRL. Valoarea totală a premiilor acordate s-a ridicat la 5.000 lei prin sprijinul permanent al autotritățiilor publice: Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, cărora la mulțumim.

Beneficiarii indirecți ai evenimentului propus sunt angajatorii, care vor beneficia de o forță de muncă calificată pe care o vor utiliza și care își va aduce contribuția într-o manieră directă la dezvoltarea activității și a cifrei de afaceri. O forță de muncă de calitate se va regăsi în servicii și produse de calitate și implicit angajatorii vor fi mai competitivi.

 

 


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro