O săptămână dedicată Securității și Sănătății în Muncă pentru angajații Carpatcement

În perioada 23-27 septembrie 2013, Carpatcement organizează a treia ediție a Săptămânii Securității și Sănătății în Muncă (Safety Week). Acest program presupune o serie de activități speciale în fiecare dintre sediile și unitățile de producție ale companiei, pentru a marca importanța securităţii şi sănătăţii în muncă. Evenimentul este  organizat la nivel internațional în cele peste 40 de țări în care Grupul HeidelbergCement este prezent.

„Prin natura activităților desfășurate în industria de construcții, în general, și în producția de ciment, betoane și agregate, în special, securitatea și siguranța la locul de muncă reprezintă o preocupare permanentă pentru companiile din acest sector. Din acest motiv, grupul german HeidelbergCement implementează  în România o politică strictă, respectată la nivel global, de minimizare a riscurilor de apariție a accidentelor profesionale și a vătămării la locul de muncă, precum și de evitare a dezvoltării bolilor ocupaționale, prin implementarerea de măsuri preventive și prin educarea angajaților”, a declarat Domnul Florian Aldea, Președinte-Director General  al Carpatcement Holding.

Carpatcement desfășoară pe tot parcursul anului sesiuni de instruire a angajaților, simulări pentru situații de urgență, dar și campanii de promovare a importanței respectării regulilor de siguranța, prin afișe ori alte materiale publicitare și informaționale, diseminate în sediile și unitățile sale de producție. În plus, încă din primii ani de activitate, grupul și-a stabilit ca obiectiv principal modernizarea constantă a fabricilor și a echipamentelor, astfel încât angajații să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

De asemenea, angajații Carpatcement sunt instruiți privind evaluarea riscurilor, siguranța echipamentelor și, nu în ultimul rând, sunt testați medical, gratuit. „Începând din anul 2011, Grupul organizează în fiecare an acest eveniment pentru a ne asigura că toți angajații noștri sunt conștienți de importanța regulilor de securitate și siguranță în muncă, dar și că acestea sunt puse în aplicare de fiecare dată şi până la cel mai mic detaliu. Astfel, în cele cinci zile dedicate acestui eveniment, vom distribui materiale informative, vom desfășura sesiuni de instruire, demonstrații practice și vom realiza o campanie de informare pentru toți angajații Carpatcement”, a declarat Domnul Aldea.

„Pentru a ne asigura că mesajul nostru ajunge la angajați într-un mod cât mai eficient, încercăm să le implicăm și familiile acestora. Astfel, vom face o sesiune foto în care invităm copiii angajaților să foloseasă  echipamentul de protecție al părinților. Pozele le vom transforma ulterior în postere ce vor fi afișate în sediile și în unitățile noastre de producție. În primele două ediții ale Safety Week , am organizat concursuri de desene pentru copii, iar în această ediție am decis că ei ne pot ajuta să promovăm regulile de securitate și sănătate în muncă mai eficient, prin aceste afișe personalizate”, a completat Eliza Udoi, Director Resurse Umane la Carpatcement Holding.

 

Despre Grupul Carpatcement

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pieţei de ciment din România. HeidelbergCement Group este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. Compania are peste 52.000 de angajaţi în 2.500 de locaţii, în peste 40 de ţări.
Cu un total al investiţiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România. În ţara noastră, Grupul este prezent în producţia de ciment, betoane şi agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative şi au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro