Grupul internațional Beltrame Group interesat să preia COS Târgoviște

După preluarea Combinatului Siderurgic de la Călărași, Beltrame Group este interesat să preia și COS Târgoviște. Anunțul a fost făcut de deputatul USR Plus de Dâmbovița, Daniel Blaga.

Nu am promis minuni şi nu o voi face niciodată. În calitate de parlamentar de Dâmboviţa, dar şi de târgoviştean, îmi doresc ca activitatea Combinatului de Oţeluri Speciale să fie. Ştim cu toţii că lucrurile la COS Târgovişte nu sunt deloc simple, iar situaţia dezastruoasă a fost creată cu mulţi, mulţi ani înainte şi lăsată moştenire. În primul rând au de suferit angajaţii şi familiile acestora. Pentru ei încerc în continuare să găsesc orice soluţie pentru a aduce aici un investitor serios.

Da, este o veste bună că astăzi 23 septembrie, reprezentanţii Beltrame Group vin la Târgovişte pentru discuţii cu autoritățile locale cu privire la intenția de preluare a combinatului. Şi nu sunt vorbe goale. Vorbim despre un grup puternic care are posibilităţile reale şi interesul pentru a resuscita activitatea COS Târgovişte.

Tot Beltrame Group a fost şi salvarea Combinatului Siderurgic Donalam Călăraşi. Dacă acolo s-a reuşit, sunt şanse reale ca şi la Târgovişte să se întâmple aşa. Nu spun însă că asta se va întâmpla peste noapte şi nici că avem certitudinea acestui final fericit.

Precizez însă că Grupul italian Beltrame activează în industria oţelului de peste 120 de ani şi deţine filiale în Italia, Franţa, Germania, România, dar şi în America de Sud, fiind lider european în producţia de bare şi profile laminate comerciale, date suficiente care mă fac să cred că aceşti investitori ştiu ce au de făcut şi ar putea fi şanşa extraordinară de care COS Târgovişte are atâta nevoie.” a spus Blaga.

USR PLUS nu a susținut de la început varianta PNL de preluare a activelor COS de către stat în contul datoriilor spunând că statul  nu s-a dovedit un bun administrator în cadrul companiilor sale. Așa că USR PLUS a considerat că salvarea COS poate veni doar din piața privată.

Tribunalul Dâmbovița a hotărât în luna iunie dizolvarea COS Târgoviște și deschiderea procedurii falimentului  acestei societăți. Ultimii salariați ai COS Târgoviște, aproximativ 1000 de persoane au intrat în șomaj în luna martie.
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro