Stagiul de MMA de la Târgovişte – un pas mic, dar de perspectivă

Târgoviştea este deja un punct de interes pentru sportivii care se pregătesc în Arte Marţiale Mixte. “S-a format o legătură şi mai puternică. Tot timpul avem ceva de învăţat de la domnul Viorel Staicu”, crede Sebastian-Ioan Haidu, preşedintele CS MMA Transilvania Cluj-Napoca, cel care a organizat stagii de pregătire cu târgovişteanul Staicu, în Ardeal. „Condiţiile de cazare au fost bune, am făcut antrenamente intense, ne-am şi relaxat – am ieşit în oraş, însă ploaia ne-a împiedicat să mergem la Curtea Domnească” ar fi singurul regret după cele trei zile (5-7 iulie) petrecute la Târgovişte formulat de tânărul instructor clujean, promoter UFT în România.

„Am învăţat principii de luptă”

Cât despre antrenamentele în sine, am aflat mai multe impresii de la alţi participanţi la stagiu. „A fost foarte frumos, foarte util. Temele au fost de MMA, nu doar de karate şi jiu jitsu. A fost altceva decât la antrenamentele obişnuite, a fost un nivel mai avansat, tehnici pe care probabil le învaţă luptătorii profesionişti” este de părere Bogdan Gheorghe, în vârstă de 24 de ani, elev al lui Viorel Staicu, la Clubul Sportiv Ager Târgovişte. „Am învăţat principii de luptă, lucruri simple, dar importante, care ne folosesc pe mai departe, tehnici pe care nu ai de unde să le afli. Am trecut prin multe săli de luptă şi am fost mulţumit de modul în care au fost gândite antrenamentele din cadrul stagiului. Eu particip la competiţii de BJJ (jiu jitsu brazilian), iar MMA-ul este un hobby”, ne-a mărturisit Mircea Stănculescu, din Bucureşti.

„Mi-am dat seama cât de mult mai am de muncă”

Fie că practică din pasiune sau au în vedere competiţii de gen, participanţii la recentul stagiu de MMA s-au declarat mulţumiţi. „M-a încântat foarte mult stagiul şi schimbul de experienţă cu toţi cei care au venit. Pe mine m-a ajutat foarte mult: am învăţat tehnici care mă vor ajuta pe viitor, dar mi-a deschis şi ochii, mi-am dat seama cât de mult mai am de muncă până să ajung în cuşcă”, spune Bogdan Gheorghe. „Băieţii au fost mulţumiţi. Ne-a plăcut. Pregătim şi alte stagii, în alte oraşe. Vom reveni cu plăcere şi la Târgovişte. Am văzut că trebuie să muncim mai mult”, spune şi clujeanul Sebastian-Ioan Haidu. „Mai facem cel puţin un stagiu anul acesta”, îi asigură Viorel Staicu, încântat de reacţiile sportivilor. „Au fost foarte receptivi şi dornici de a învăţa. M-am bucurat că au participat oameni noi şi astfel, uşor-uşor, aduc Europa la Târgovişte”, adaugă instructorul, ai cărui elevi au reuşit rezultate care depăşesc orice prezentare a antrenorului lor, ieşind campioni ADCC, MMA şi BJJ.

 

Citeşte şi:

Stagiu de MMA la Târgovişte. Vezi câteva dintre impresiile sportivilor după prima zi! (foto)

 

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro