Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021
Poster_club_basket_copy

O altă abordare a sistemului de baschet pentru copiii dâmboviţeni de până la 12 ani. Află mai multe!

Este vorba despre un nou proiect coordonat de Cristian Matei – un împătimit al baschetului, antrenorul de baschet Marian Enache şi sportivul Vasile Lupaşc, cunoscut pentru performanţele în arte marţiale. „Am început activitatea sportivă cu baschetul şi am vrut mereu să revin la acest sport. Păstrez recunoştinţă antrenorilor Emilian Milea şi Ioan Valerian. Ce-am învăţat la baschet m-a ajutat să câştig turnee de karate”, spune sportivul, multiplu campion mondial la karate. El îl va asista în pregătirea copiilor pe antrenorul Marian Enache şi ne-a dezvăluit mai multe despre proiect. „Aproape toate sporturile practicate de români au scos sportivi de talie înternaţională. Baschetul, nu. România este o ţară cu foarte mult talent la antrenori şi la copii. Undeva este un scurtcircuit. Cred că am găsit care este problema şi propunem o altă abordare a sistemului de baschet”, spune Vasile Lupaşc. „Ne axăm pe o educaţie completă. În afară de pregătirea propriu-zisă pentru baschet, copiii vor participa la activităţi diverse: vom merge la operă, la teatru, la circ, vom avea antrenamente în limba engleză, vom face excursii în natură, le vom încuraja talentele literare şi artistice”, ne oferă el mai multe informaţii. Ideea proiectului este bine-venită şi în contextul în care copiii din ziua de azi fac tot mai puţină mişcare, ceea ce are implicaţii nefaste asupra sănătăţii lor. „Americanii au o vorbă înteleaptă pe care ar trebui să o pricepem si noi : 2 dolari investiţi în sport înseamnă 4 dolari econosmisiţi în sistemul de sănătate”, punctează Vasile Lupaşc.

Antrenamentele vor avea loc miercurea şi vinerea după-amiază, la sala de sport a Colegiului Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, unde se va desfăşura şi preselecţia pentru grupele de baschet. Ea va avea loc pe 23 februarie, de la ora 10.00.

„Vrem să ridicăm sportul la cel mai înalt nivel”

Clubul de baschet astfel gândit se afiliază Centrului de Excelenţă Sportivă din Târgovişte, concept iniţat de instructorii Vasile Lupaşc şi Annemarie Duncan. Numele centrului se referă la capacitatea de a face performanţă internaţională, exemple în acest sens fiind Gabriela Ilie şi Bianca Epuran, foste eleve ale lui Vasile Lupaşc, care au primit titlul de Maestru Emerit al Sportului din partea Guvernului României. „Vrem să ridicăm sportul la cel mai înalt nivel”, a precizat deschis obiectivul activităţilor Vasile Lupaşc.

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media