ortooxacell kiss2022.gif Flax

Cupa României la Handbal Feminin se dispută la Târgoviște. Vezi programul:

De astăzi, până duminică, 27 aprilie, dâmbovițenii sunt așteptați la meciurile din campionatul Cupei României la Handbal Feminin, cea de-a 29-a ediție, care se desfășoară de data aceasta la Târgoviște.

”Sunt foarte puține locuri în Romania care au două săli propice pentru un astfel de eveniment. Târgoviștea are două săli în care putem să desfășurăm toate partidele. În al doilea rând, în campania pentru alegerile FRH am spus că vreau să promovez handbalul în țară și pentru asta handbalul o să meargă, prin competițiile importante pe care le are, peste tot. Targoviștea este un loc în care mi-am dorit să ajung. Am găsit în primarul,Gabriel Boriga un partener de dinscutie foarte bun și de asta ne aflăm aici”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH, motivând, astfel, alegerea Târgoviștei ca oraș gazdă pentru un asemenea eveniment.

Dedu a ținut să pună accent și pe problema slabei finanțări a sportului în România, în special a handabalului, deși, spune acesta, sportul este cel acre poate face România cel mai repede vizibilă pe hartă și a dat aici exemplul tenismenei Simona Halep, prin care țara noastră a “ieșit în față” pe hartă în ultimele săptămâni.

”Se știe, Târgoviștea este reprezentativă din punct de vedere sportiv, prin baschet, dar asta nu înseamnă că nu putem să popularizăm și cel mai performant sport de echipă pe care România îl are, în acest moment: handbalul feminine. E normal ca târgoviștenii, care sunt iubitori de sport și cunoscători de sport, să poată vedea, în sala polivalentă, cele mai bune jucătoare ale României, personalități ale handbalului românesc european și mondial”,a completat primarul Gabriel Boriga.

La competiție participă 14 echipe, număr insuficient pentru aceasta fază a competiției, motiv pentru care se vor juca doar șase meciuri, iar două echipe (HC Zalău și SCM Craiova), stabilite prin tragere la sorți, sunt deja calificate direct în sferturile de finală, unde, împreună cu cele șase echipe învingătoare în optimi, vor asigura numărul necesar de opt echipe.
În caz de egalitate, după 60 de minute, se va proceda la executarea aruncărilor de la 7 metri, conform regulamentului. Excepția o face finala în care se vor juca prelungiri.

La conferința de presă organizată astăzi de Primăria Târgoviște pentru a face cunoscut programul competiției , au participat, alături de primarul, viceprimarul Târgoviștei și președintele FRH, și Narcisa Lecușanu, vicepreședinte FRH, Aurelia Bradeanu (Corona Brasov/căpitan naționala României), Gabriel Perianu (Brăila/naționala Romaniei), Florentin Pera (antrenor HCM Roman).

Deținătoarea trofeului este HCM Baia Mare, învingatoare anul trecut în fața echipei Corona Brașov, scor 33-26. Miza competiției este una importantă. FRH poate înscrie cinci echipe în ediția 2014-2015 a cupelor europene (1 Liga Campionilor, 2 Cupa EHF si 2 Cupa Cupelor). în funcție  și de clasamentul Ligii Naționale, inclusiv finalista sau ocupanta locului III la Cupa României  de la Târgoviște se pot califica în Cupa Cupelor.

Puteți vedea mai jos programul competiției, de astăzi, până duminică, ziua finalei.

Program:
Miercuri, 23 aprilie
Joc 1: HC Zala-Sta
Joc 2: HCM Baia Mare – HCM Ramnicu Valcea       ora 20.00, Sala Polivalenta
Joc 3: Muresul Targu Mures – CSM Ploiesti               ora 16.00, Sala CSS
Joc 4: CSM Bucuresti – Corona Brasov    ora 16.00, Sala Polivalenta
Joc 5: HCM Roman – HC Dunarea Braila    ora 18.00, Sala Polivalenta
Joc 6: Stiinta Bucuresti – CSM Cetate Deva      ora 18.00, Sala CSS
Joc 7: SCM Craiova sta
Joc 8: “U” Jolidon Cluj Napoca – CSU Neptun Constanta   ora 14.00, Sala Polivalenta

Joi, 24 aprilie, Sala Polivalenta
Joc 9: invingator joc 1 – invingator joc 2      ora 13.00
Joc 10: invingator joc 3 – invingator joc 4     ora 15.00
Joc 11: invingator joc 5 – invingator joc 6     ora 17.00
Joc 12: invingator joc 7 – invingator joc 8     ora 19.00

Sambata, 26 aprilie, Sala Polivalenta
Semifinala 1: invingator joc 9 – invingator joc 10      ora 11.00
Semifinala 2: invingator joc 11 – invingator joc 12     ora 13.00

Duminica, 27 aprilie, Sala Polivalenta
Finala mica     ora 11.00
Finala mare     ora 13.00

 

 

Distribuie:

Un comentariu la „Cupa României la Handbal Feminin se dispută la Târgoviște. Vezi programul:”

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media