Ziua Mondială de Luptă împotriva Rabiei! În Dâmboviţa, lupta cu rabia e în toi în zonele unde animalele au atacat sătenii!

Distribuie:

Ziua Mondială de Luptă împotriva Rabiei a fost lansată oficial în 2007 şi are ca scop sensibilizarea populaţiei cu privire la impactul asupra sănătăţii publice a rabiei umane şi animale. Rabia (turbarea) este o boală produsă de un virus şi care afectează sistemul nervos central (creierul şi măduva spinării) atât la animale cât şi la oameni.  Animalele infectate cu acest virus pot răspândi boala prin intermediul salivei sau contactului cu ţesutul cerebral. Oamenii pot dobândi boala în urma muşcăturilor, produse atât de la animale sălbatice cât şi domestice. În majoritatea cazurilor, virusul este depistat la animale sălbatice, cum ar fi liliecii, ratonii, sconcşii, vulpile sau urşii. Ocazional, virusul se poate transmite şi prin intermediul animalelor de companie, cum sunt pisicile sau câinii. În România se înregistrează anual cazuri de deces uman în urma infectării cu rabie.

În Dâmboviţa lupta împotriva rabiei este în toi! În judeţ, având în vedere atacurile urşilor şi faptul că în urmă cu două săptămâni  s-a confirmat prezenţa rabiei la ursul  împuşcat în localitatea dâmboviţeană Pietroşiţa , a fost demarată vaccinarea de necesitate a tuturor câinilor şi pisicilor din zona de protecţie a focarului. Sunt vizate animalele domestice din curţile locuitorilor din comunele Pietroşiţa, Moroeni ,Buciumeni şi într-un sat din comuna Runcu ,zonă pe unde a trecut ursul turbat care a atacat. De asemenea, marţi a început şi vaccinarea de necesitate a vulpilor pe suprafaţa întregului judeţ, vulpea fiind principalul rezervor de virus rabic. În Bezdead a fost de asemenea înregistrat un caz de femeie muşcată de o felină, victima primind un vaccin antirabic.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro