Weekend de foc – Jandarmii montani au ajutat turiștii să coboare de pe munte

Ieri, 14 decembrie, în urma unei solicitări telefonice un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Zănoaga a intervenit în zona “Cabana Roșie” din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turiștii au plecat cu autoturismul din zona Padina, pe DJ 714 Peștera-Moroeni și intenționau să ajungă la București. La un moment dat, în zona “Cabana Roșie” au rătăcit traseul principal și au intrat cu autoturismul pe un drum forestier, spre Scropoasa nemaiputând înainta din cauza stratului de zăpadă depus.

În urma acțiunii jandarmilor montani de la Postul Zănoaga, cei doi turiști din Municipiul București, au fost sprijinți să deblocheze autovehiculul și au fost însoțiți în condiții de siguranță până la drumul principal (DJ 714 Peștera-Moroeni), în prezent fiind în afara oricărui pericol.

De asemenea, sâmbătă, 13 decembrie, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Peștera a intervenit în zona “Muntele Nucet” din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turiștii au plecat cu autoturismul din zona Dichiu și intenționau să ajungă la Piatra Arsă. La un moment dat, în zona “Muntele Nucet” nu au mai putut înainta cu autoturismul din cauza necunoașterii drumului și a stratului de zăpadă depus.

În urma acțiunii jandarmilor montani de la Postul Peștera, familia din  Municipiul București,    2 adulți și un copil au fost sprijinți să deblocheze autovehiculul și au fost însoțiți în condiții de siguranță până la cabana Dichiu, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

foto: arhivă

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro