Uzinele Dragomireşti, Mija şi Moreni… în atenţia MAPN

Distribuie:

Întâlnire binevenită, dar mai ales constructivă, între reprezentanţii Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ion Ciucă! Aceasta a avut loc recent, la sediul MAPN, iar sindicaliştii se declară foarte mulţumiţi de modul în care au fost purtate discuţiile cu reprezentanţii Armatei Române, mai ales că aceştia din urmă au venit şi cu soluţii concrete la mai toate problemele ridicate de sindicatele din industria de profil. Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică, Constantin Bucuroiu spune că MAPN a tratat cu maximă seriozitate această întâlnire, iar rezultatele se vor vedea cel mai probabil în perioada următoare.

„Am putut observa o deschidere totală a Ministerului Apărării Naţionale către Alianţa Sindicatelor din Industria de Apărare, un tratament extraordinar. Deci MAPN a tratat cu maximă seriozitate această întâlnire unde s-au discutat probleme multiple pornind de la programele în derulare în momentul de faţă ale industriei de apărare pentru Ministerul Apărării Naţionale, programe destul de importante şi aş aminti aici Programul Arma de Asalt 5.56 NATO, Programul Transportor Blindat 8×8 flotabil, Programul Societăţii Avioane Craiova privind modernizarea avionului IAR 99 Standard şi IAR Şoim, mentenanţa tancului TR 85 şi TR 85M1, continuarea programului cu IAR Ghimbav pentru elicoptere unde ministrul şi-a arătat satisfacţia pentru calitatea, pentru perspectiva acestui elicopter şi modul cum a fost realizat, ca performanţă… Nu au fost ocolite nici societăţile pentru muniţie, mi-a plăcut că ministrul are o părere foarte plăcută despre UM Dragomireşti şi a cerut Dragomireştiului să-şi omologheze muniţia de calibre 25-30 pe care sunt dispuşi s-o achiziţioneze în cantităţi destul de importante. Mi-a plăcut felul cum ministrul a fost foarte receptiv la găsirea unor soluţii de a salva locurile de muncă de la UM Mija şi a venit cu informaţii, către noi, că Mija va primi în fiecare an, din partea MAPN, un număr destul de important de produse.

Nu a fost ocolit nici subiectul ROMAERO cu reparaţia Hercules şi Spartan, am discutat problema Aerostarului cu mentenanţa pe avioane, inclusiv avioanele F16. Deci s-a atins toată gama de probleme.  MAPN a văzut în Alianţa Sindicatelor din Industria de Apărare un partener de dialog de la care poate  primi informaţii brute, pentru că până la urmă sindicatul asta face, aduce la cunoştinţă părţile pozitive şi părţile negative la modul brut, fără cosmetizare, fără chestii de genul acesta. Am înţeles şi am fost întru totul de acord cu ministrul Apărării, că nici managementul societăţilor nu este poate la nivelul de înţelegere pe ceea ce înseamnă Armata modernă, ce înseamnă armamentul pe care trebuie să-l aibă aceasta în dotare şi ce trebuie să reprezinte de acum încolo acest armament. Am văzut o apreciere foarte pozitivă pentru produsele de la IOR Bucureşti.

Referitor la Uzina Automecanica Moreni am văzut o deschidere totală a Ministerului Apărării Naţionale de a sprijini în continuare cu transportoare blindate în flux continuu pentru reparaţii şi au mers până acolo încât mi-a cerut să aduc la cunoştinţa societăţii să încercăm chiar modernizarea, nu numai mentenanţa, reparaţia MLVM- urilor, o maşină care va mai rămâne ceva timp în dotarea MAPN. Deci ca perspectivă pe cele două propuneri ale Ministerului, MLVM –ul  şi transportorul arată că  Uzina Automecanica Moreni deocamdată nu trebuie să-şi facă griji din punct de vedere al relaţiilor cu MAPN. Pe problema Saur poziţia ministrului a fost foarte francă, fiind un cunoscător al domeniului, şi eu zic că are în mare parte dreptate. Adică Saur în momentul de faţă nu răspunde la performanţele pe care Ministerul Apărării Naţionale le-ar dori pentru transportorul din dotarea dumnealor, dar sunt de acord să achiziţioneze transportorul Saur, mai trebuie să negociem ceva atât pe partea tehnică, dar şi pe partea de preţ, venind astfel şi ca ajutor din partea MAPN cu credibilitate mare atât în interior cât şi în afară, pentru a putea să ieşim cu el la export… şi este foarte important lucrul acesta”, a declarat preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare, Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro