Un găeștean ridică o casă a speranței pentru copiii săraci și bolnavi

În locul unei grădinițe dezafectate în urmă cu 7 ani, un cetățean al Găeștiului a construit un centru social numit „Casa Speranței și a Bucuriei” în care sa le ofere o masă caldă, dar și accesul la educație, unor copii care provin din familii cu posibilități reduse, sau care au probleme grave de sănătate.

Alexandru Dincă a renunțat sa lucreze în domeniul privat, unde ar fi câștigat o sumă mult mai mare de bani, pentru a-și putea îndeplini visul, acela de a oferi șansa la o viață mai bună micuților din familiile sărace.

Întrebat ce l-a motivat să înceapă aceste proiecte, acesta a răspuns că face acest lucru de foarte mulți ani, iar cu timpul a observat că a putut sa le ofere copiilor curajul de a-și dori sa învețe mai mult. Acum, cei pe care i-a ajutat sunt la liceu, ba chiar obțin rezultate foarte bune la învățătură, fiind primii din clasă.

Acesta vrea să le ofere ajutor copiilor pentru a nu ajunge viitorii asistați de mâine și pentru a le da șansa să îndrăznească să viseze.

Alexandru Dincă mai are un proiect în desfășurare. Este vorba despre o locuință pentru o familie cu 4 copii, în care din nefericire s-a instalat și cancerul, unul dintre ei având și piciorul drept amputat.

„Avem nevoie urgent de sprijinul dumneavoastra pentru a finaliza doua proiecte importante pentru comunitate:

1:Centrul de zi pentru copiii ce provin din familii fără posibilități financiare, dar care merg la școală și cărora împreună cu dumneavoastră le putem oferi o șansă de reușită in viată. În acest centru, cu o capacitate de până la 25 de copii, vor beneficia de o masă caldă, pregatire cu învățători si profesori voluntari si multe activități nonformale, ce ii vor ajuta sa se dezvolte normal.De asemenea familiile acestora vor fi implicate activ in anumite activitati si vor fi consiliate de către specialiști.

Va rugam sa dati curs acestei rugaminti pentru a reusi sa deschidem centrul pina la 1 noiembrie. Pentru aceasta actiune denumita „Casa Sperantei si a Bucuriei” puteti dona in contul RO21 BTRL RONC RT04 7283 4606, deschis la Banca Transilvania, de catre Asociatia Comunitara G.A.E.S.T.I.,cod fiscal 40144218,

2.Al doilea proiect pentru care va solicitam sprijinul este legat de finalizarea constructiei unei case pentru o familie greu incercate de viata, formata din sase persoane. In acest moment lucram impreuna cu o echipa de volutari pentru cofrare in vederea turnarii placi de beton .Pentru a termina de construit si a le oferi peste iarna un adapost temporar, macar intr-o cameră.

Va rugam sa dati curs acestei rugaminti pentru a reusi sa le oferim un adapost peste iarna.Pentru actiunea ,”Sa-l ajutam pe Daniel”, puteti dona in contul RO12 BTRL RONC RT03 5600 0402, deschis la Banca Transilvania, de catre Asociatia Comunitara G.A.E.S.T.I.,cod fiscal 40144218,.

De asemenea puteti dona si materiale de constructie.” A postat Alexandru Dincă pe pagina sa de Facebook.

 

Într-o altă postare, găeșteanul anunță că este aproape de finalizarea „Casei sperantei și a Bucuriei”, însă totul ar fi decurs mult mai rapid dacă cetățenii ar fi sărit câtuși de puțin în ajutor.

Toate proiectele sociale pe care le-a realizat au fost doar din donații, Primăria oferindu-le doar spațiul.

„După o saptamina de munca continua de dimineata până noaptea tarziu ( eu mi-am luat concediu in aceasta saptamina pentru a fi permanent aici) , am reusit sa ajungem in stadiul pe care o sa-l observati in fotografiile atasate.Suntem aproape gata.Asa cum am si spus de altfel.

Pentru a finaliza acest proiect, avem nevoie macar de sprijinul dumneavoastra financiar, pentru ca de voluntariat efectiv am crezut in aceastasăptămână ca cei de la statistică s-au inselat in ceea ce priveste numarul romanilor plecati la munca in strainatate.Am fost convins ca au plecat peste 99% dintre noi, pentru ca in urma apelurilor repetate de a ne ajuta, au venit intr-o saptamina,alte 3 persoane, in afara de noi cei patru ‚muschetari” permanenti, carora nu am cuvinte sa le multumesc indeajuns. Cu toate acestea orasul este plin de masini si oameni, probabil. Toti turisti straini.Nu este un repros, este o constatare si un mare regret ca nu empatizam si fizic cu acest proiect.O jumatate de ora, nu mai mult si probabil ca astazi am fi fost gata cu totul.Asa a trebuit sa facem noi totul si afara si in interior pina tarziu in noapte.”

Larisa Ungureanu

Sursa foto: pagina de Facebook Alexandru Dincă


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro