Specialiștii Direcției Agricole, în control la 800 de fermieri care au accesat măsura 141

Specialiștii Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Dâmbovița efectuează în această perioadă vizite în teritoriu, pentru a stabili dacă fermierii care au accesat măsura 141 (sprijin pentru fermele agricole de semisubzistență), prin care beneficiarii primesc 1500 de euro/fermă/anual,  și vor să solicite bani și în următorii doi ani, au îndeplinit condițiile din planul de finanțare. “Se așteaptă ca producătorul agricol, cel care a accesat această măsură, să respecte proiectul de plan, creșterea dimensiunii fermei, realizarea investițiilor pe care și le-a propus”, spune Elena Alecu, purtător de cuvânt al DADR Dâmbovița.

Este prima sesiune de astfel de controale de la lansare sesiunii de finanțare pe măsura 141 în țara noastră și sunt vizați 800 de fermieri. Mai sunt și alți dâmbovițeni care au accesat această măsură, dar specialiștii agricoli spun că s-au oprit la anul trei de finanțare și, prin urmare, nu vor mai fi verificați dacă sunt eligibili să primească bani și în următorii doi ani.

Dacă fermierii verificați de specialiștii agricoli nu au respectat condițiile din planul de finanțare nu vor restitui banii primiți până acum, dar nu vor mai primi finanțare pe următorii doi ani.

Inginerul Elena Alecu spune, însă, că toți beneficiarii au fost consiliați și majoritatea și-au respectat planurile de finanțare și chiar și cei care nu mai solicită continuarea măsurii și în anii patru și cinci nu înseamnă că au luat până acum banii degeaba, ci, probabil, nu au avut posibilitatea să crească dimensiunea fermei și să o dezvolte.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro