Spania, destinaţia ”preferată” a dâmboviţenilor plecaţi la muncă, în 2013, prin reţeaua EURES

Distribuie:

Agricultura a fost domeniul spre care s-au îndreptat cei mai mulţi şomeri dâmboviţeni în anul 2013. Mai exact, potrivit informaţiilor oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, 400 de dâmboviţeni şi-ar fi dorit să lucreze anul trecut, în Spania, în agricultură, aceştia adresându-se compartimentului EURES, din cadrul agenţiei. Din păcate, din cele 400 de persoane mediate de AJOFM Dâmboviţa, prin reţeaua EURES, doar 120 au fost invitate la selecţie şi 6 selectate şi angajate.

A doua ţară în ”preferinţele” dâmboviţenilor a fost Danemarca, pentru care au fost 39 de solicitări, tot în domeniul agriculturii, din care doar două aceptate la selecţii şi o singură persoană angajată.

A treia  ţară în ”preferinţele” dâmboviţenilor a fost Republica Cehă, pentru care au fost 20 de solicitări, pentru şlefuitori, pilitori, din care doar trei invitate la selecţii şi angajate.

Au existat cereri şi pentru ţări precum Norvegia, Finlanda şi Germania.

În final, dintre cele 189 de persoane înscrise pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate, 14 s-au angajat prin activitatea de mediere EURES.

Potrivit raportului AJOFM pe anul 2013, Activitatea compartimentului EURES s-a axat atât pe selecţia de forţă de muncă pentru oferte din străinătate, cât şi pe acţiuni de selectare de personal din afara ţării care să lucreze în România.

Activitatea de informare şi consiliere privind cariera desfăşurată în anul 2013, s-a materializat în consilierea a 31.923 de persoane, din care 12.917 fiind persoane nou înregistrate.

În cele 12 luni din acest an, au fost încadrate 7.188 de persoane ca urmare a aplicării măsurilor active de stimulare a ocupării forţei de muncă.

Dintre acestea, 5.781 s – au angajat  prin servicii de medierea muncii şi consiliere şi informare privind cariera, iar 1407 prin alte măsuri active (stimularea mobilităţii muncii, acordarea de alocaţii, respectiv 30% din indemnizaţia de şomaj, acordarea de prime, servicii de consultanţă).

 

                          

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro