Semnal de alarmă tras de liderul de sindicat de la Automecanica Moreni: Guvernul vrea să ,,îngroape’’ industria de apărare

Distribuie:

Promisiuni neonorate! După ce s-au întâlnit cu toți factorii decidenți, respectiv cu premierul României, dar și cu cei mai importanți miniștrii ai Guvernului Orban, cărora le-au adus la cunoștință toate problemele cu care se confruntă industria de apărare a țării, reprezentanții Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA) spun că totul a rămas doar la stadiul de vorbe, pentru că rezultatele concrete întârzâie să apară în practică. Mai mult de atât, liderul de sindicat din industria de profil, Constantin Bucuroiu susține că Romarm-ul, sub patronajul căruia se află aceste unități economice, lipsește cu desăvârșire din ,,toată această ecuație socio-politică’’.

,,În urma ultimelor negocieri purtate cu Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor, dar și a promisiunilor făcute de către actualul premier Ludovic Orban am constatat cu durere că ne-am lovit doar de eternul zid de promisiuni, neonorate! Așa se face că, deși societățile noastre mor din picioare, măsurile de resuscitare lipsesc cu desăvârșire. Mai mult, chiar Romarm-ul lipsește din toată această ecuație socio- politică.

Credem că este momentul ca opinia publică românească, iar dacă va fi cazul și cea internațională, ne referim în primul rând la țările membre NATO, să cunoască întreg adevărul, ca la momentul viitor să poată știi cu exactitate care este adevărata față a negociatorilor români. Din păcate, considerăm că probleme mari și reale vor avea nu numai societățile aflate sub ,,patronajul’’ direct al Romarm, dar și celelalte societăți aflate în această ,,ecuație’’.

Cerem ferm, măcar acum, nu în ceasul al 12- lea, ci în al douăzecișipatrulea ceas ca Executivul actual să nu-și întoarcă fața de la noi, neuitând faptul că odată cu dispariția acestei ramuri a Industriei Românești se va pune în pericol însăși integritatea și independența țării noastre.

Cerem un dialog ferm, cerem să fim băgați în seamă cu adevărat, nu doar de fațadă, nu doar ca sursă de adus voturi politice. Deschideți ochii cât încă nu este prea târziu!’’, a semnalat liderul de sindicat de la Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro