Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021
atelier hartie reciclata 2

S-a deschis Fabrica de Bine Târgovişte

Întreprinderea a fost înfiinţată in cadrul proiectului “Dezvoltarea economiei sociale prin infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale”, cofinanţat din Fondul Social European prin programul operational sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni! şi se încadrează pe Axa prioritară 6 – Promovarea Incluziunii Sociale. Acesta este un proiect de dezvoltare a economiei sociale şi de integrare în câmpul muncii a persoanelor vulnerabile social. Proiectul se desfăşoară pe durata a 32 de luni şi are ca finalitate înfiinţarea a şase întreprinderi sociale în 5 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României: Bucuresti şi Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia şi Sud Muntenia şi crearea a 150 de noi locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane care trăiesc din venitul minim garantat.

Angajaţii au vârste între 22 şi 52 de ani şi pentru 60% dintre ei acesta este primul loc de muncă. Ei au beneficiat de cursuri de formare profesională, consiliere psihologică şi de grup, consiliere de carieră şi asistare la locul de muncă. Este cea de-a şasea astfel de întreprindere pe care asociaţia a deschis-o. “Fabrica de Bine oferă demnitate şi o viaţă mai bună pentru 150 de persoane vulnerabile social şi familiile acestora. Astfel, pe lângă impactul economic şi de mediu pe care-l are asupra comunităţilor locale, Fabrica de Bine schimbă destinul unor oameni”, a spus Anca Stefan, manager proiect.

Întreprinderea a fost dotată cu utilaje specifice activităţii desfăşurate: maşini de caserat, embosat, ştanţat, biguit etc. Obiectele realizate în cadrul Fabricii de Bine pot fi găsite în prezent, în magazinul de desfacere de la sediul întreprinderii (Strada Ana Ipătescu nr.1, Târgovişte, judetul Dîmboviţa) şi, în curând, pe magazinul online al proiectului www.fabricadebine.ro.

“Îmi place noul job, m-am acomodat extrem de repede. Sarcinile nu sunt grele deloc şi avem posibilitatea de a le alege după puterile noastre. Am cunoscut oameni deosebiţi printre colegii mei. Ei au poveşti impresionante de viaţă şi totuşi au puterea să se trezească în fiecare dimineaţă şi să o ia de la capăt. Îmi doresc ca produsele făcute de noi să placă să fie cumpărate şi apreciate”, a spus Mihaela M., salariat al întreprinderii sociale.

Asociaţia REACT este o organizaţie neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunităţile vizate. Organizaţia activează în trei domenii: sănătate publică, educaţie şi integrare socială, are 5 sucursale în care lucreaza mai mult de 30 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociaţia React a obţinut 9 premii de excelenţă – naţionale şi internaţionale şi a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieţi omeneşti.

Foto: Arhivă

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media