PREMIERĂ: Sindicaliştii de la ERDEMIR au pichetat Ambasada Turciei la Bucureşti

20 de angajaţi ai societăţii târgoviştene Erdemir şi-au dus, astăzi, mesajul sindicalist la Ambasada Turciei din capitală. Este pentru prima dată când o ambasadă străină este pichetată în scop social de sindicate. Angajaţii nu au scandat, nu au făcut gălăgie, doar au arborat mesaje, în limba engleză, prin care au solicitat acţionarului majoritar OYAK Grup să dialogheze cu sindicatul Valahia din cadrul Erdemir. Contactul direct cu proprietarul societăţii Erdemir, fondul de investiţii turc OYAK Group, se impune în opinia conducerii sindicatului târgoviştean ca urmare a lipsei dialogului social. Sindicaliştii atrag atenţia proprietarului şi asupra faptului că actualul management tot apelează la diverse firme, întotdeauna aceleaşi, care încasează profituri foarte mari ca principali parteneri de afaceri ai Erdemir.

În acelaşi timp, sindicatul cere şi o nouă grilă de salarizare care „să diminueze fenomenul de polarizare socială şi să permită o creştere a salariilor din plaja 1068 – 3565 cu un procent mediu de 17,5%. Sindicatul cere ca salariile managementului să se menţină la valorile actuale deoarece sunt departajate considerabil faţă de plaja salarială pentru care sindicatul cere creştere salarială. Propunerea patronatului este de 5% pentru toţi salariaţii şi menţinerea actualelor raporturi de departajare.”, a precizat Nicolae Dragodănescu, liderul sindicatului Valahia din cadrul Erdemir.

În acest moment, la nivelul societăţii, salariul minim este de 1068 de lei, circa 240 de euro, în timp ce maximul, la nivelul conducerii, depăşeşte 10.400 de euro. Dacă protestele nu vor avea ecou, pe 8 februarie sindicatul va înregistra conflict de muncă şi va notifica ITM în vederea reconcilierii. În cazul în care şi aceasta va eşua ar putea urma o grevă generală.

Până atunci, acţiunea de pichetare a Ambasadei Turcie continuă pe 6 şi 7 februarie. Sindicaliştii târgovişteni au şi un memoriu pe care au încercat să-l lase, astăzi, la ambasadă, dar, în lipsa ambasadorului, nimeni din instituţie nu a vrut să ia documentul.

erdemir_ambasada_1erdemir_ambasada_2

erdemir_ambasada_4erdemir_ambasada_5


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro