Pompierii dâmbovițeni vor defila de Ziua Imnului Național

Distribuie:

Ziua Imnului Naţional al României a fost proclamată prin Legea nr. 99 din 1998 și se sărbătoreşte în fiecare an, la data de 29 iulie.

Cu prilejul acestui eveniment, luni – 29 iulie a.c., începând cu ora 11:00, la Ceremonia publică militară şi religioasă organizată de autorităţi în Piața “Mihai Viteazul” din Municipiul Târgovişte, din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmbovița vor fi prezenți ofițeri din comanda inspectoratului şi un pluton de defilare, care vor participa la manifestările dedicate acestei zile şi la defilarea gărzii de onoare.

Imnul Naţional al României – ”Deșteaptă-te, române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu, fiind cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, pe 29 iulie 1848, devenind un simbol al Revoluţiei Române din 1848. Este consfinţit prin Constituţia României şi reprezintă simbolul unităţii, demnităţii, identităţii istorice şi culturale, fiind sărbătorit cu stimă şi respect, ca zi de sărbătoare a poporului român.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro