Peste 1000 de absolvenți dâmbovițeni s-au înscris deja în baza de date a AJOFM Dâmbovița

Ca în fiecare an, mare pat dintre absolvenții de liceu sau studii superioare nu reușesc să își găsească de lucru imediat după absolvire, iar unii multă vreme după.

Și anul acesta, până acum, potrivit informațiilor oferite de Daniela Stanca, purtător de cuvânt al AJOFM Dâmbovița, 1152 de absolvenţi s-au înscris în vederea căutării unui loc de muncă, iar după expirarea celor 60 de zile de la data înscrierii pot solicita indemnizaţie de şomaj.

AJOFM Dâmboviţa, ca  principal furnizor de servicii de ocupare în judeţ, se preocupă continuu de integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii, activitatea  concentrându-se pe măsuri active de ocupare.

In accepţiunea Legii 76/2002 actualizată, prin absolvent al unei institutii de învățământ se întelege persoana, cu varsta de minim 16 ani, care intr-o perioada de maxim 60 de zile de la absolvire nu a reusit sa se incadreze in munca si  a obtinut o diploma sau certificat de studii, eliberat in conditiile legii, de una din instititiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

Indemnizatia de somaj se acorda la cerere de la data expirarii perioadei de 60 de zile pentru absolventii institutiilor de invatamant gimnazial, profesional, liceal, posliceal, sau superior, de stat sau particular.

Pentru absolventii scolilor speciale in varsta de minim 16 ani, indemnizatia de somaj se acorda la cerere de la data absolvirii.

Indemnizatia de somaj pentru absolventi se acorda pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, neimpozabila, lunara, al carei cuantum reprezinta 50% din indicatorul social de referinta (500 lei) in vigoare la data stabilirii acesteia şi se acorda o singura data pentru fiecare forma de invatamant absolvita.

Pachetul de masuri pentru stimularea ocuparii, prevăzut de Legea 76/2002 actualizată, se adresează deopotrivă absolvenţilor si angajatorilor prin subvenţionarea locurilor de muncă, oferirea primelor de încadrare (500 lei angajare înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj, 2×500 lei –  încadrare la o distanţă de peste 50 km de domiciliu, 7×500 lei – încadrare cu schimbarea domiciliului), acordarea indemnizaţiei de şomaj pe toată perioada la care ar fi avut dreptul dacă nu s-ar fi angajat.

La acestea se adaugă serviciile specializate furnizate gratuit:

–         informare si consiliere profesionala;

 

–         medierea muncii;

 

–         formare profesionala;

 

–         consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri;

 

In cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita, informarea si consilierea profesionala se face de catre personalul specializat –  consilieri de orientare a carierei şi consta in instruirea absolventilor in metode si tehnici de cautarea a unui loc de munca, informare privind piata muncii, întocmirea unui CV, prezentarea la interviul de angajare

Absolventii inscrisi in baza de date a agentiei pot participa gratuit la programe de formare profesionala care sa le asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul asigurarii mobilitatii si integrarii pe piata muncii.

Formarea profesionala se face tinandu-se seama de cerintele de moment si de perspectivă ale pietei muncii si in concordanta cu optiunile individuale ale persoanelor respective.

AJOFM Dâmboviţa este autorizată să desfăşoare cursuri de calificare în diverse domenii de activitate precum gastronomie, estetică, construcţii, instalaţii, hotelier, social, competeţe lingvistice, alimentar, birotică.

 

Prin activitatea de mediere , absolventii sunt pusi in contact direct cu angajatorii in vederea stabilirii de raporturi de munca sau de serviciu.

In acest sens, anual se organizează BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ pentru ABSOLVENŢI în luna septembrie, dar  pot participa pe tot parcursul anului la actiunile de acest gen.

 

Locurile de munca vacante si conditiile de ocupare sunt prezentate pe site-ul Agenţieidar și la sediul instituţiei.

 

Citește și

NIȘTE CÂRNAȚI STRICAȚI ERAU SĂ OMOARE O ÎNTREAGĂ FAMILIE!

intoxicati cu carnati tartasesti (4)

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Peste 1000 de absolvenți dâmbovițeni s-au înscris deja în baza de date a AJOFM Dâmbovița

  • 24 iulie 2014 at 22:56
    Permalink

    CE pot sa va spun , ieri am fost sa pun viza la somaj, sunt somer dupa 40 de ani de munca prin bunavointa primarului Boriga.La ghiseu un individ care trebuia sa-mi vizeze carnetul, mi-a spus ca nu am fost cand am fost strigat cu toate ca programul de vize incepea la 12 si 30, iar eu am fost acolo la 12 si 27.Mi-a vorbit pe un ton foarte urat si m-a facut sa stau acolo 40 de minute pentru cel mult 1 minut cat ii lua sa-mi puna viza.Acest individ nu merita sa fie functionar public, trebuie trecut de partea cealalta a ghiseului , sa suporte umilintele la care ii supune pe cei ramasi fara loc de munca.Sper ca acest individ sa fie inlocuit cat mai curand din locul pe care sant convins cu pile il detine.O sa depun plangere la directoare sa fie sanctionat pentru comportament necivilizat.Nu e pe mosia lui, nu din banii lui sunt platit.Acest individ este la gihseul 4.

    Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro