Pedeapsa cu închisoarea pentru comercializarea ilegală de materiale pirotehnice

Cumpăna dintre ani este motiv de bucurie şi a fost dintotdeauna marcată de focuri de artificii şi petarde. Cu toate că există riscuri de  producere a unor accidente grave, iar in anii anteriori această distracţie a făcut numeroase victime, puţini sunt cei care conştientizează aceste fapt. Pentru prevenirea incidentelor neplacute,  în această perioadă poliţiştii intensifică acţiunile de supraveghere a comercianţilor de produse pirotehnice. Dacă până acum se pedepsea cu amenda doar vânzarea petardelor, de acum noua pedeapsa este închisoarea şi se va aplica şi pentru „negustorii“ de artificii.

Potrivit legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice pot fi comercializate doar în spaţii destinate vânzării unor astfel de articole, numai după obţinerea autorizaţiei de deţinere şi comercializare din partea Inspectoratului teritorial de muncă şi a inspectoratului de poliţie judeţean. La acestea se adaugă şi acordul Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă în a cărui rază de competenţă funcţionează.

Chiar şi în aceste condiţii, utilizarea petardelor şi artificiilor este conditionată de mai mulţi factori. Astfel, se interzice folosirea obiectelor menţionate mai sus la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri; pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane, precum şi la o distanţă mai mică de 500 m de păduri.

Conform legii,  orice operaţiune cu pirotehnice efectuată fără autorizaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.Tot atât riscă şi cei care vând astfel de produse minorilor precum şi cei care comercializează articole pirotehnice destinate utilizării de către specialişti.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro