MORENI: Muncitorii de la Automecanica au ieșit cu blindatele în stradă!

 Sindicatul Dreptatea din cadrul Uzinei Automecanica Moreni a organizat astăzi un miting de protest  în fața societății morenare. Sindicaliștii acuză lipsa de implicare a guvernului în rezolvarea problemei industriei de apărare. Morenarii sperau în finanțarea programului strategic TBT (transportor blindat de trupe), dar condițiile puse de Ministerul Economiei sunt imposibile din punctul de vedere al sindicatului societății: finalizarea proiectului într-un an. 

Pe de altă parte,   Ministerul Apărării a adus grave deservicii societăţii, din moment ce s-a preferat cumpărarea de transportoare din alte ţări, iar SAUR, un produs de succes al Uzinei de la Moreni nu a intrat în dotarea trupelor române.

Din această cauză sindicatul spune ascos şi transportoarele SAUR 1 și SAUR 2 la poarta societăţii. Se pare că urmează un nou program de dotare al armatei despre care sindicatul are informații care va ocoli din nou societatea, condamnând-o la faliment. “Scotem transportoarele la poartă, pentru că urmează un program de achiziții de blindate de 150 de transportoare 8 x8 şi 400, 4 x4. Vă dați seama ce program. Iar băieții vor să ia tot din afară. Este crimă ceea ce face Armată. Nu face altceava decât un asasinat la economia noastră.” , a declarat preşedintele Sindicatului Dreptatea pentru Gazeta Dâmboviţei.

Bucuroiu a mai spus și că mișcarea lor de protest a avut ecou, atât ministrul Tudose, cât și alți reprezentanți de la nivel ministerial promițând că vor rezolva problemele ridicate de sindicaliști. Dacă nu, morenarii vor muta protestul în fața guvernului României.

automecanica automecanica1 automecanica2 automecanica3 automecanica4 automecanica5 automecanica6  automecanica1 - Copy automecanica - Copy

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro