Târgovişte – 2016 lumânări aprinse pe Calea Luminii vor vesti că vine Paștele!

Comunicat de presă

În Săptămâna Patimilor, Joi 09.04.2015, la ora 19:00, mii de credincioşi din Dâmboviţa se vor aduna pentru a crea ”Calea Luminii”, o instalație artistică interactivă concepută de artistul plastic Mihai Șerbănescu. După așezarea lumânărilor, începând în Piața Mihai Viteazu, ele vor fi aprinse la ora 20:30, iar Calea Luminii va prinde cu adevărat viață.

Considerăm că arta are datoria de a se implica activ în dezvoltarea urbană, iar această operă de artă atinge cu delicatețe acest deziderat, într-o încercare de a umple Târgoviștea cu o lumină simbolică.

Lumânarea are o mare semnificație în sufletele oamenilor, indiferent de religie. Bineînțeles, în preajma sărbătorilor Pascale, flăcările plăpânde ale lumânărilor sunt deosebit de evocative pentru credincioșii creștini, ceea ce nu înseamnă însă că ele nu își păstrează sensul profund spiritual și pentru cei de alte convingeri religioase. În fond, lumânarea este un obiect-simbol regăsit de-a lungul istoriei în fiece spațiu sacru. Astfel, instalația „Calea Luminii” încearcă o sacralizare a spațiului urban, o ridicare într-un registru superior a unor căi străbătute zi de zi de târgovișteni. Prin intermediul „Căii Luminii”, atât artistul conceptual cât și participanții și chiar și simplii spectatori se angajează într-un exercițiu de purificare și de meditație, atât de necesar în vecinătatea unor evenimente de o cruzime deosebită, ca acelea din Franța sau din Kenya.

Proiectul  a fost iniţiat gândindu-ne la lumina care călăuzeşte viaţa omului de la naştere până la moarte și chiar dincolo de ea. Plăpânda lumânare va aduce un mesaj de iubire și de empatie, întărind – sperăm noi – spiritele târgoviștenilor și aducând un suflu de frumusețe urbei, mai ales că întregul eveniment se va petrece pe acordurile muzicii regretatului Lorin Stănescu.

Vă așteptăm cu drag!

Teatrul Municipal Târgoviște

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro