MARŞ ANTIVIOLENŢĂ DOMESTICĂ: Bărbaţii au primit flori cu mesajul: “Dăruieşte, nu lovi!”

Astăzi, la Târgovişte, a avut loc a treia ediţie a marşului antiviolenţă domestică, organizat de Direcţia de Asistenţă Socială a primăriei şi filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa.  “Este o tradiţie, scopul marşului fiind sensibilizarea opinie publice faţă de violenţa în familie şi încurajarea femeilor abuzate. De obicei acestea sunt victime tăcute, pentru că sunt supuse mai multor tipuri de abuzuri: fizice, psihice sau de ordin economico-social.” a spus Delia Stănescu, directorul DAS. Statisticie de la nivelul municipiului tind să dea dreptate conducerii DAS. În ultimii 2 ani, mai puţin de 130 de femei abuzate în familie au apelat la sprijinul autorităţilor, deşi la nivelul Direcţie de Asisenţă se presupune că numărul celor care suferă este mult mai mare. Săptămâna aceasta, primăria va inaugura un al doilea centru specializat pentru victimele volenţei domestice. Printr-o hotărăre a Consiliului Local, femeile care se adresează centrelor specializate de la nivelul minicipiului pot rămâne aici până la rezolvarea problemelor de natură fizică sau socio-profesională.

Marşul organizat, astăzi, în municipul l-a avut în frunte pe primarul Gabriel Boriga. Acesta a mulţumit tuturor celor implicaţi, spunând că este impresionat de numărul mare al paticipanţilor, peste 700 de persoane. „Avem nevoie să demonstrăm că violenţa nu este soluţie. Să învăţîm să folosim forţa argumentului, nu argumentul forţă.” a precizat primarul Gabriel Boriga.

Marşul a fost organizat şi cu participarea voluntarilor Crucii Roşii. Eugen Florea, a precizat că instituţia poate asigura consiliere femeilor abuzate şi ajutoare de urgenţă în anumite cazuri. Voluntarele Crucii Roşii au oferit, astăzi, bărbaţilor din Târgovişte, flori care purtau şi  un mesaj sugestiv: “Dăruieşte, nu lovi!” Majoritate au fost luaţi prin surprindere de gest, iar unii chiar au refuzat să primească floarea.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro