Legea privind combaterea marginalizării sociale îi lasă reci pe dâmbovițeni

Informații de background

Legea nr.116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, vizeaza garantarea accesului efectiv al cetatenilor, in mod special al tinerilor, la masuri pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale.

 

 

In acest sens, legea mentionata si Normele metodologice de aplicare, aprobate prin H.G. nr.1149/2002, stabilesc, pentru domeniul ocuparii: consilierea profesionala, medierea si plasarea in munca a tinerilor cu varste cuprinse intre 16-25 ani, prin acompaniament social personalizat, acordat de personalul specializat al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca .

Instrumentul principal prin care se asigura acompaniamentul social personalizat pentru tinerii aflati in dificultate si confruntati cu riscul excluderii profesionale este contractul de solidaritate incheiat intre tinerii care beneficiaza de prevederile Legii nr.116/2002 si agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca.

 

Prin acest tip de contract, agentiile se obliga sa acorde tinerilor servicii de mediere si consiliere profesionala, sa identifice angajatorii de insertie si sa-i informeze cu privire la facilitatile acordate prinlege in cazul angajarii tinerilor confruntati cu riscul excluderii profesionale.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro