ITM: Nereguli la o fabrică de confecții din Găești

Distribuie:

 COMUNICAT DE PRESĂ

În urma unui articol apărut într-o publicaţie locală în care era semnalat cazul unei persoane care prestase activitate la o fabrica de confecţii textile fără a i se plăti drepturile salariale, I.T.M. Dâmboviţa s-a autosesizat şi a întreprins, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa – Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice, o acţiune de control la sfârşit de săptămână, pentru a verifica veridicitatea celor semnalate.

În urma acestei acţiuni s-a constatat că, fosta salariată nu îşi primise drepturile salariale din partea societăţii angajatoare pentru munca prestată în ultima perioadă, drept pentru care inspectorii de muncă ai I.T.M. Dâmboviţa au dispus măsura plăţii salariului până la sfârşitul lunii. Din verificarea documentelor a reieşit că sunt încălcate prevederile legale privind acordarea repausului săptămânal, ceea ce a condus la aplicarea sancţiunii contravenţionale conform Codului Muncii, actualizat.

În cadrul acestui control a fost verificat şi modul în care societatea asigură condiţiile de muncă din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. S-a constatat că, o parte din personalul care desfăşura activitatea la maşinile de tăiat nu purta echipamentul individual de protecţie specific. S-a dispus măsura ca  angajatorul să asigure obligativitatea purtării echipamentului individual de protecție de către toți lucrătorii.

 

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro