ISU Dâmboviţa, locul III la Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare Ajutor Calificat.

 

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul United Kingdom Rescue Organization (UKRO), având scopul de a identifica şi de a face schimb de bune practici în domeniul strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere şi a acordării primului ajutor calificat, dar şi de a îmbunătăţi pregătirea practică în domeniul descarcerării şi acordarii primului ajutor calificat.

„Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului ajutor calificat” au fost probele în care, echipajele participante s-au întrecut pe parcursul a două zile de concurs.

Lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa, care a participat la acest eveniment cu o autospecială de descarcerare şi prim ajutor, o ambulanţă tip B, un evaluator şi un echipaj format din 6 membrii, a demonstrat profesionalismul de care dă dovadă pe timpul acţiunilor reale de intervenţie.

După o „luptă” foarte stânsă cu echipaje care au tradiţie, vechime şi multă experienţă în domeniu, echipajul de paramedici de la I.S.U. Dâmboviţa, format din plt.maj.Enache Carol Florin şi plt.Dinu Octavian, s-a clasat pe locul III la proba de acordare a primului ajutor calificat, un rezultat care ne onorează şi ne dă mari speranţe pentru viitor. Nu departe de podium a fost şi echipajul de descarcerare, care s-a situat în cele şase echipaje finaliste la proba de descarcerare din vehicule.

Componenţa lotului de la I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa a fost următoarea:

ü     Conducătorul lotului – lt. Chivu Florin

ü     Comandant echipaj – plt.adj.şef Savu Vasile Florin

ü     Servanţi: plt. Stoica Valentin şi plt. Măruţă Alexandru Ionuţ

ü     Paramedici: plt.maj. Enache Carol Florin, plt. Dinu Octavian şi plt.maj. Nicolae Valentin

ü     Evaluator: plt.adj. Murariu Mioriţa Lăcrămioara

Lotul a fost încurajat şi de prezenţa, pe parcursul întregii competiţii, a inspectorului şef  al I.S.U. Dâmboviţa, dl. colonel Mirel Pietreanu, care le-a insuflat participanţilor dâmboviţeni încredere, calm şi stăpânire de sine.

A fost o competiţie foarte disputată, bazată pe fair-play, fiind totodată şi o oportunitate pentru socializare, schimb de experienţă, testarea deprinderilor practice şi îmbunătăţirea practicilor de lucru.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro