Indemnizația pentru mame. Dispare plafonul maxim de 3.400 lei şi banii se acordă 2 ani

Distribuie:

Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor a adoptat în data de 8 martie un pachet de măsuri pentru încurajarea natalităţii şi pentru sprijinirea tinerelor familii.

Astfel, începând cu 1 iulie 2016, părintele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, a realizat – timp de 12 luni – venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.

Indemnizaţia reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din  ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. Totodată, plafonul de 3.400 de lei a fost desfiinţat.

Dacă decid să se întoarcă în câmpul muncii, mamele vor primi un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minimă stabilită (adică 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată).

Indemnizaţia lunară va fi majorată cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară pentru gemeni, tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil.

Deputat Iulian VLADU,

Vicepreşedinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro