Începe cursul de baby-sitter la Târgovişte

La ultima conferinţă de presă, directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, Cristiana Bucur, a anunţat că astăzi se dă  startul primului curs de bone, desfăşurat la Târgovişte,  de Fundația Romanian Angel Appeal și Școala Bonelor, în colaborare cuDGASPC Dâmboviţa.. Vor fi şcolite două luni şi jumătate 2 grupe a câte 15 persoane, vor fi instruite timp de 2 luni, urmând ca la absolvirea acestuia, să primească certificatele de calificare recunoscute în ţară şi în întreaga Uniune Europeană.

 

Județul nostru a încheiat cel mai mare număr de astfel de parteneriate,  din regiunea Sud Muntenia, cu șapte localități unde vor fi organizate astfel de cursuri de baby-sitter: Târgoviște, Găești, Răcari, Moreni, Iedera și Bezdead. Cursurile se adresează șomerelor, dar și femeilor care au copii, selecţia find realizată anul trecut, nefiind primul astfel de curs organizat de Fundația Romanian Angel Appeal.

 

Pe toată perioada școlii, cursantele vor primi și Cartea Bonei, un manual ce cuprinde tot ceea ce trebuie să știe o bonă pentru a deveni un baby sitter specializat în creșterea și educarea unui copil normal sau cu dizabilități/deficiențe, aceasta fiind prima curriculă de acest fel în România. De asemenea, cursantele vor avea module de acordare a primului ajutor, de integrare socială a copilului și cursuri interactive.

 

Școala Bonelor a fost înființată în cadrul programului cu finanțare europeană Femei pentru femei-Program național de calificare și acreditare a femeilor în ocupația de baby-sitter, implementat de Fundația Romanian Angel și derulat în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei și Protecției sociale-Direcția Protecția Copilului.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro