În luna februarie a plouat cu amenzi din partea inspectorilor ITM

În luna februarie 2013 I.T.M. Dâmboviţa a aplicat amenzi în valoare de  195.000 de lei.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 123 de controale, 29 de angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 118.000 de lei.

Amenzile pentru munca la negru au reprezentat 75% din totalul amenzilor aplicate. 11 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă iar 10 angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 90.000 de lei.

Celelalte amenzi s-au aplicat pentru neacordarea repausului săptămânal şi pentru completarea necorespunzătoare a Registrului de evidenţă a salariaţilor.

Din cauza dificultăţilor economice, în luna februarie 2013 I.T.M. Dâmboviţa a fost notificat cu privire la intenţia de a efectua concedieri colective de către un angajator care activează în domeniul pază şi protecţie.

 

Pe probleme legate de securitate şi sănătate în muncă au fost controlaţi 137 de angajatori şi s-au aplicat 13 amenzi în valoare de 77.000 de lei.  Pentru toţi angajatorii sancţionaţi s-au dispus măsuri de intrare în legalitate.

 

Unele acţiuni de control au fost efectuate ca urmare a sesizărilor depuse la sediul instituţiei ce reclamau conflictele de muncă apărute între angajat şi angajator. Au fost înregistrate 34 de sesizări. Cele mai multe reclamau neplata drepturilor salariale şi a orelor suplimentare, munca la negru, modificarea unilateral (din partea angajatorului) a timpului de lucru de la 8 ore pe zi la 4 ore pe zi, toate petiţiile soluţionându-se în termenul legal.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro