Georgică Dumitru: „Industria de apărare, o şansă reală pentru economia dâmboviţeană”

Unul din segmentele cu potențial real de relansare a industriei dâmbovițene este industria de apărare. Cele trei societăți importante din județul Dâmbovița: Uzina Automecanica Moreni, Uzina Mecanică Mija și Uzina 4 Dragomireşti, reprezintă un nucleu important al economiei locale, generator de noi locuri de muncă.

Totodată, relevanța națională a activității de profil din aceste societăți nu este de neglijat. De aceea, Guvernul României acordă atenția cuvenită industriei de apărare, știut fiind faptul că proiectele derulate în cadrul Companiei Naționale Romarm au fost generatoare de plusvaloare.

Am susținut și voi susține prin toate pârghiile avute la îndemână realizarea Programului naţional de interes strategic “Transportor blindat pentru trupe 8×8” lansat în anul 2011, la Uzina Automecanica Moreni. Trebuie spus că realizarea TBT 8X8 are o componentă socială puternică, prin crearea de noi locuri de muncă.  Produsele fabricate aici pot pătrunde și pe piețele externe de profil, mai ales că raportul calitate – preț este unul foarte bun. Sunt convins că acest program va continua, cu atât mai mult cu cât, aici, avem și susținerea puternică a sindicatului, reprezentat de liderul Constantin Bucuroiu, care a fost extrem de militant și a ținut în permanență legătura cu Guvernul.

De asemenea, în condiții grele, de criză, Uzina Mecanică Mija și Uzina 4 Dragomirești au fost ținute pe linia de plutire de către conducere, înregistrând chiar profit. Consider că, atât Radu Neacșu, la Mija, cât și Dumitru Popa, la Dragomirești, își fac treaba cu profesionalism.

De aceea, îmi declar susținerea totală pentru dezvoltarea acestui segment de industrie, scopul fiind atragerea de investiții și încheierea de contracte pe termen lung care să aducă o gură de oxigen atât de mult așteptată de dâmbovițeni. Un prim pas pe care îl voi face va fi vizitarea în scurt timp a acestor trei unități alături de colegi de-ai mei din Dâmbovița, oameni politici care, la fel ca și mine, pot contribui la dezvoltarea acestui județ. În urma vizitei, vom transmite Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri o listă de probleme pentru îmbunătățirea activității în aceste unități.

                                                                                                     

                                                                    Deputat PC de Dâmbovița, GEORGICĂ DUMITRU

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro