Furtul din gospodării-un semnal de alarmă pentru poliţiştii dâmboviţeni! Iată câteva recomandări utile!

Furturile de animale şi păsări din gospodăriile din mediul rural este una dintre cele mai vechi probleme cu care se confruntă poliţiştii dâmboviţeni. Inexistenţa pazei comunale, a iluminatului public în unele localităţi dar şi neglijarea locuinţelor reprezintă principalele aspecte vulnerabile care duc  la comiterea furturilor.

Pentru ca bunurile dumneavoastră să nu ajungă pe mâna infractorilor, poliţiştii dâmboviţeni vă recomandă:

•             Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul zonelor unde lăsaţi animalele şi păsările (grajduri, coteţe).

•             În timpul nopţii, asiguraţi cu sisteme de închidere (lacăte, zăvoare etc.) uşile grajdurilor sau anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale şi păsările.

•             Animalele şi păsările lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumului constituie o pradă uşoară pentru hoţi. Nu le creaţi această posibilitate!

•             Evitaţi amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale şi păsări la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.

•             Nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor ce se recomandă a fi cumpărători de animale, păsări sau produse agricole.

•             Dacă v-aţi hotărât să vindeţi un animal sau o pasăre, nu le oferiţi în schimbul unor promisiuni (cu atât mai mult unui străin); încasaţi banii în momentul vânzării.

•             Când plecaţi de acasă, rugaţi vecinii sau rudele apropiate să vă supravegheze curtea şi locuinţa.

•             Unul sau doi câini de pază vă pot scuti de multe neplăceri.

Pentru orice sesizare apelaţi numărul de urgenţă 112. Atât furtul cât şi furtul calificat se pedepsesc cu închisoarea. Furtul, reprezentând însuşirea unor bunuri care nu vă aparţin se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 12 ani. În cazul furtului calificat pedeapsa ajunge de la 3 la 15 ani, iar Furtul care a produs consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro