Fii activ la orice varstă!”, proiectul prin care AJOFM dorește reinserţia pe piaţa muncii a persoanelor cu vârsta peste 55 de ani

AJOFM Dâmboviţa este partener în 8 proiecte cu finanţare europeană, dar participă şi la implementarea proiectului strategic “Fii activ la orice vârstă!”, al carui beneficiar este Agenţia Natională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Obiectivele acestui proiect sunt, pe de o parte conştientizarea clientilor SPO (şomeri peste 55 de ani şi angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, iar pe de altă parte, oferirea de instrumente informative, necesare structurilor teritoriale ale SPO pentru a putea asigura servicii personalizate.

Pentru atingerea obiectivului menţionat se derulează o amplă campanie de informare organizată pe mai multe componente: online, PR, evenimente şi publicitate, urmărind strategiile specifice elaborate în acest sens, va fi promovată în rândul angajatorilor inserţia / reinserţia pe piaţa muncii a persoanelor peste 55 de ani, inclusiv din mediul rural, vor fi create materiale de tipul „cum să”, necesare dezvoltării serviciilor de tip self-service.

De asemenea, prin participarea la această campanie de comunicare AJOFM spune că se dorește să se facă şi un prim pas în schimbarea de mentalitate în ceea ce priveşte fenomenul de îmbătrânire activă și, implicit de prelungire a vieţii active.

În prezent, în evidențele AJOFM Dâmbovița sunt înregistrați 2457 de șomeri cu vârsta peste 55 de ani, dintre care o parte beneficiază de indemnizație sau cursuri de formare.

În cadrul unei conferință de presă susținută astăzi de reprezentanții AJOFM Dâmbovița, au fost prezentate, de asemenea, rezultatele burselor locurilor de muncă organizate în acest an, precum și al programului de formare profesională.

Astfel, AJOFM Dâmboviţa a organizat în perioada 01.01 – 30.09.2015, 5 burse ale locurilor de muncă, care au condus la angajarea a 330 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Până la data de 30.09.2015 au fost finalizate 40 de cursuri de formare profesională cu 667 de cursanţi.

Tot în această perioadă au fost finalizate 14 cursuri cu 197 absolvenţi din cursurile începute în anul 2014 şi care s-au derulat şi finalizat în acest an.

La data de 30.09.2015 se aflau în derulare 13 cursuri cu 207 cursanţi.

Cele mai solicitate cursuri au fost:

  • coafor, manichiură – pedichiură, operator introducere validare date, lucrător în comerţ, bucătar, ospătar, inspector resurse umane, lucrător în structuri pentru construcţii.

La solicitarea Penitenciarului Găeşti, în data de 17 septembrie a fost deschis cursul de lucrător în cultura plantelor, la care participă 24 de deţinuţi care mai au cel mult 9 luni până la finalizarea perioadei de detenţie.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro