Arhiepiscopia Târgoviște: Colindători, daruri și bucurii aduse semenilor

Marţi, 22 decembrie 2015, în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarabde la Reşedinţa Mitropolitană din Târgovişte, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, împreună cu Părinţii Consilieri şi ceilalţi ostenitori ai Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei,a primit mai multe grupuri de colindători, însemnând aproximativ 120 de persoane, care au reprezentat grupuri de colindători, printre care: Corul Anastasis al Parohiei Eroilor din Târgovişte, Corul Allegrino din Fieni, Corul Victor Udrea din Fieni şi Corul Mugur de anin din Aninoasa cărora le-a oferit, cu generozitate,daruri în spiritul bucuriei sărbătorii Naşterii Domnului.
La finalul evenimentului artistic şi muzical, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit colindătorilor, subliniind importanţa din punct de vedere al învățăturii de credință şi morală a textelor colindelor, rolul lor în pregătirea credincioşilor pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului, care-i fac  pe cei ce colindă misionari ai Evangheliei lui Hristos, asemânăndu-i cu magii şi păstorii care au lăudat Naşterea Domnului, acum mai bine de două milenii.

Tot marți, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, Arhiepiscopia Târgoviştei, prin intermediul Sectorului Social-Filantropic şi Misionar, a oferit daruri copiilor internaţi în Secţia de Boli contagioase a Spitalului Municipal Târgovişte. Darurile, constând din dulciuri şi alimente specifice acestei perioade, au fost oferite de Pc. Ionuţ Ileana, Consilier Social-Filantropic şi Misionar şi Pc. Adrian Rada, directorul Centrului Social Creştin  al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

De asemenea, la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, cel mai important lăcaş de cult din Eparhia noastră, au poposit, în aceste zile, colindători, dornici de a vesti Naşterea Domnului. Aceştia au venit de la Grădiniţa nr. 13 din Târgovişte, de la Şcoala  nr. 8 (Mihai Viteazul) din Târgovişte şi de la Complexul de Servicii SocialeCasa Soarelui din Târgovişte.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, Pc. Pr. Voicu Radu Ştefan Grigore, slujitor al Catedralei, a oferit micilor colindători daruri constând din dulciuri specifice perioadei.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro