De la 1 ianuarie 2013, fumatul va fi interzis în spaţiile publice!

 

De anul viitor, fumatul va fi interzis în parcurile pentru copii, în universităţi, în taxiuri, dar şi în maşina de serviciu. De asemenea, fumatul va fi interzis în orice spaţiu închis folosit în comun, cum ar fi cofetării, expoziţii sau malluri. În ce priveşte restaurantele, proprietarii care vor permite fumatul în interiorul localurilor trebuie să interzică accesul minorilor. Potrivit noii legi antifumat, care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2013, fumătorii îşi vor mai putea aprinde ţigările doar în baruri, cluburi, discoteci sau cantine.

Localurile cu suprafeţe mai mici de 100 de metri pătraţi sunt scutite de obligaţia de a-şi amenaja camere speciale pentru fumat. Totuşi, acestea trebuie să anunţe publicul despre faptul că barul  este pentru fumători.

În rest, localurile mai mari de 100 de metri pătraţi sunt obligate, prin lege, ca de la 1 ianuarie să aibă deja spaţii separate, dotate cu ventilaţie pentru eliminarea fumului de ţigară. Potrivit legii, proprietarii care nu respecta noile norme riscă amenzi între 2.500 si 5.000 de lei.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro